Publicat: 22 Ianuarie, 2012 - 14:44
Share

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a scris sâmbătă, pe blog, că PSD a propus o audiere publică în Parlamentul European, destinată dezbaterii situaţiei politice, economice şi sociale din România.

"Este o procedură democratică, legală şi legitimă, şi astfel de audieri au avut drept subiect toate ţările membre. Nicio clipă nu s-a pus problema blocării fondurilor europene ca urmare a acestei audieri. Spusele domnului Emil Boc sunt o minciună pură şi simplă, un exemplu de laşitate politică", spune Creţu.

"Cred că PDL a intrat în panică, pentru că această audiere va scoate la iveală modul abuziv şi iresponsabil în care guvernează, dispreţul lor faţă de lege şi de Constituţie, ne-respectarea criteriilor politice ale aderării, încălcările drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, clientelismul şi ridicarea corupţiei la rangul de putere în stat. Toate acestea ne fac să alăturăm numele lui Traian Băsescu de cel al lui Viktor Orban şi să considerăm că situaţia României este practic identică aceleia din Ungaria. Avem suficiente argumente pentru a ne susţine poziţia şi afirmaţiile. În ciuda nemulţumirii sociale în creştere, în ciuda demonstraţiilor care nu încetează de opt zile, PDL şi Guvernul Boc ne răspund tuturor cu aroganţă şi cu un tupeu greu de suportat. Este momentul să revină la realitate: au făcut din România o ţară problemă pentru UE, care se alătură Ungariei. Nu spusele noastre au făcut apropierea, ci faptele lor. Bruxellesul are suficiente probleme şi fără proasta guvernare şi comportamentul totalitar al guvernanţilor de la Bucureşti", a declară Creţu.

"Ne-profesionalismul, indolenţa şi proasta administrare a treburilor ţării, toate încarnate de PDL, au dus, recent, la încetarea plăţilor din fonduri europene. Nici până acum guvernul condus de Emil Boc nu a dat o explicaţie coerentă acestui grav incident, şi nimeni nu şi-a sumat răspunderea pentru această gravă atingere adusă interesului naţional. În schimb, PSD este demonizat pentru că a propus această procedură, care serveşte interesul naţional. Nu este în logica interesului naţional dorinţa noastră de a acea o democraţie stabilă şi funcţională? Nu este în logica interesului naţional dorinţa noastră de a vedea că guvernul şi preşedintele României respectă prevederile politice ale Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană? Nu este în logica interesului naţional ca România să devină cu adevărat un stat funcţional, care să ofere cetăţenilor ei o viaţă demnă? Nu este în logica interesului naţional să folosim instrumentele democratice ale Uniunii pentru a schimba în bine societatea şi politica autohtone? Eu cred că da!", susţine europarlamentarul PSD.