Publicat: 25 Martie, 2012 - 17:09
Share

Vicepreşedinta PSD Corina Creţu a declarat că PDL a lansat o „propagandă toxică” împotriva Primarului general Sorin Oprescu, minţindu-i pe bucureşteni în legătură cu ratingul şi împrumuturile Capitalei.
 „Propaganda toxică a lui Sever Voinescu este expresia disperării PDL. Purtătorul de cuvânt al Elenei Udrea a declarat că Sorin Oprescu se face vinovat de scăderea rating-ului Bucureştiului de către Agenţia Standard & Poor's. Situaţia reală este că S&P nu şi-a făcut temele. Agenţia trebuia să încheie un nou contract cu Primaria Municipiului Bucureşti. Acest lucru nu a fost posibil pentru că S&P nu a respectat legislaţia în vigoare privind achiziţiile publice. Prin urmare, ratingul a fost scăzut nu pentru că Bucureştiul nu satisface criteriile, ci pentru că agenţia nu a avut acces la date. În acest caz, PDL îi minte pe bucureşteni,”, susține Corin Crețu.

Corina Creţu este de părere că Sorin Oprescu este cel mai bun primar pe care l-a avut Capitala în ultimii 22 de ani. Europarlamentara PSD consideră că Bucureştiul trebuie să scape de PDL pentru a se putea dezvolta intr-un ritm accelerat : „Sorin Oprescu este cel mai bun primar pe care Bucureştiului l-a avut după Revoluţie. Spre deosebire de alţi politicieni, care fug de cetăţeni, Oprescu este respectat şi apreciat oricunde se duce. Problema este la PDL, care controlează Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi respinge orice proiect propus de Sorin Oprescu. De exemplu, Primarul general a dorit să facă un împrumut de 800 milioane de euro pentru a acoperi datoria de 500 de milioane moştenită de Videanu, iar banii rămaşi să-i folosească pentru investiţii. Ce au făcut consilierii PDL, iar Sever Voinescu a ascuns? Au respins propunerea Primarului general. Au respins împrumutul, iar acum vin cu astfel de acuzaţii aberante, fără niciun fundament. Bucureştiul trebuie să scape de PDL pentru a se putea dezvolta intr-un ritm mult mai accelerat”.