Publicat: 17 Octombrie, 2013 - 20:00
Share

Parcursul economic bun al României este recunoscut de instituţiile şi organizaţiile internaţionale, afirmă vicepreşedintele Partidului Social Democrat Corina Creţu, într-un comunicat de presă.

Ea a menţionat mai multe analize cu privire la acest subiect ale căror rezultate au fost pozitive.

'În ciuda vocilor critice la adresa Executivului condus de Victor Ponta, parcursul economic bun al României de la preluarea guvernării de către USL a atras atenţia celor din spaţiul economic internaţional. România a cunoscut în ultimul an şi jumătate o revigorare a economiei, fapt recunoscut de către instituţiile internaţionale, cât şi de publicaţii şi organizaţii de profil. Încă de la începutul acestei luni, ţara noastră a primit un semnal pozitiv din partea celor de la Business Monitor International, care confirmă direcţia bună pe care s-a încadrat economia românească', afirmă Corina Creţu într-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că situaţia economică a României a fost subiectul analizei celor de la Democracy Institute, care au prezentat zilele acestea concluziile evaluărilor.

'Think-tank-ul american consideră că România are potenţialul de a deveni cea mai importantă economie din regiune. Totodată, raportul organizaţiei americane arată că România, prin situaţia economică actuală, oferă perspective favorabile în ceea ce priveşte viitorul apropiat. Analiştii de la Democracy Institute arată că România a înregistrat o creştere solidă a PIB, o rată redusă a inflaţiei şi un deficit bugetar care poate face invidioase multe ţări din Uniunea Europeană', a spus europarlamentarul social-democrat.