Publicat: 11 Aprilie, 2012 - 12:53
Share
O solutie ar fi si sa plece amandoi...

„Finanţatorul PDL, Sorin Blejnar, este motivul pentru care evaziunea fiscală continuă să triumfe în România. În acest moment, ANAF-ul lui Blejnar nu aduce bani la buget, ci protejează evaziunea fiscală a clientelei PDL”, a precizat vicepreşedintele PSD Corina Creţu. Aceasta a subliniat că premierul Ungureanu trebuie să-şi prezinte demisia dacă nu-l destituie pe şeful ANAF. 
 
„Acum două luni, premierul Ungureanu a precizat clar că până pe 17 aprilie şeful ANAF, Sorin Blejnar, trebuie să adune cel puţin 1,5% din PIB, adică echivalentul a doua miliarde de euro, pentru a rămâne în funcţie. 800 de milioane de euro este suma strânsă de Blejnar la începutul lunii aprilie, deci nici măcar jumatate din suma solicitată de premier, iar asta, nu pentru că a redus evaziunea fiscală, ci pentru că a tăiat din cheltuielile instituţiei. Mai mult, atingerea obiectivului de 2 miliarde de euro, bani aduşi la bugetul de stat, este imposibilă, în contextul în care, în tot anul 2011, Blejnar a reuşit `performanţa` să colecteze aproximativ 70 de milioane de euro din combaterea evaziunii la alcool şi produse vegetale, adică de aproape 30 de ori mai puţin decât ţinta stabilită de premier.
 
Pentru aceste `performanţe` premierul Ungureanu trebuie să-l destuie în secunda doi pe Sorin Blejnar, iar dacă nu poate, trebuie să-şi prezinte demisia. De asemenea, atrag atenţia domnului Ungureanu că Banca Mondială condiţionează împrumutul de 1 miliard de euro de reorganizarea ANAF. În traducere liberă, finanţatorii României ştiu că pot fi colectaţi bani, însă este nevoie de un ANAF corect, nu de un ANAF complice cu evazioniştii. Situaţia de la ANAF (prin menţinerea lui Blejnar în funcţie) vorbeşte de la sine pentru toate aceste luni de mandat ale Guvernului Ungureanu: multe promisiuni spuse frumos, dar nicio faptă concretă! PDL fură în continuare”,  a declarat Corina Creţu.