Publicat: 29 Aprilie, 2012 - 18:10
Share

"Salut adoptarea Moţiunii de Cenzură, iniţiată de USL, în numele majorităţii românilor, care au suportat mai bine de trei ani proasta guvernare a unei puteri incompetente şi dispreţuitoare. Este o victorie a democraţiei, şi un semn bun pentru sănătatea sistemului politic românesc", a declarat Corina Creţu
 vicepreşedinte al PSD.

Prezentăm declaraţia de presă a europarlamentarului PSD:

"PDL, UDMR şi PUNR au recurs la tactica degradantă a interzicerii participării la vot a parlamentarilor lor. De aceea salut gestul celor care şi-au învins frica şi au participat la vot. Nu poţi construi nimic pe şantaj şi pe ameninţări.
        
Victoria politică de Vineri este şi confirmarea maturizării construcţiei politice numită USL. O construcţie care a rezistat în timp, s-a rodat, şi-a clarificat proiectele şi programele, s-a impus în conştiinţa oamenilor ca adevărata alternativă la actuala putere.
       
 Munca membrilor şi simpatizanţilor PSD, a liderilor partidului, a început să producă roade. Trebuie să apreciem eforturile lui Victor Ponta, preşedintele partidului, care a ştiut să dialogheze cu partenerii de alianţă, cu oamenii din partid, pentru a găsi acel consens necesar succesului de azi.
        
PSD este gata, alături de partenerii săi din PNL şi din PC, să-şi asume guvernarea, într-un moment greu pentru români şi pentru viitorul lor. Asta indiferent de ce vrea Traian Băsescu şi indiferent cum va vrea să interpreteze Constituţia. Suntem un partid şi o alianţă responsabilă, conştientă de aşteptările şi nevoile cetăţenilor români.
        
Este începutul schimbării în bine a ţării, şi a felului în care se face politică în România: pentru oameni şi în slujba lor".