Publicat: 4 August, 2020 - 11:36
Share

În contextul educaţional actual, luând în considerare scenariile privind începerea anului şcolar publicate de către autorităţi, Consiliul Naţional al Elevilor dă startul demersului ResetEDU, sub umbrela căruia vom lansa consultări şi vom formula propuneri privind şcoala în timp de pandemie.

Considerăm că acest moment e unul oportun pentru o schimbare fundamentală de paradigmă în sistemul educaţional, însă, cum nicio decizie majoră nu ar trebui luată în educaţie fără consultarea directă a beneficiarilor primari ai educaţiei, Consiliul Naţional al Elevilor lansează consultarea "Cum ai vrea să arate noul an şcolar?", adresată tuturor elevilor din România.

În urma acestei consultări, CNE va realiza un raport sumar, care va cuprinde propunerile şi obiectivele pe care structura le va formula în dialogul cu decidenţii, în ceea ce priveşte reluarea cursurilor în anul şcolar 2020-2021. Formularul este disponibil atât pe pagina de Facebook a Consiliului Naţional al Elevilor, cât şi accesând link-ul: https://bit.ly/consultare-resetedu.

"Ne aflăm într-un punct de turnură pentru sistemul educaţional din România. A venit timpul ca fiecare elev să îşi exprime opinia cu privire la modul în care îşi va trăi viaţa şcolară de acum încolo şi, mai mult, să fie cu adevărat ascultat de către autorităţi. Lansăm această consultare, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel naţional, pentru că, în acest context, orice măsură luată în absenţa unei consultări reale a beneficiarilor este lipsită de fundament. Suntem deschişi să lucrăm alături de Guvernul României, pentru a duce la îndeplinire dezideratele elevilor.", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: