Publicat: 19 Iunie, 2015 - 16:00
Share

Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generație, al cărui cost depășește un milion de lei. Tomograful a fost dat în folosință vineri.

"Achiziționarea noului aparat de scanare corporală a fost posibilă în urma finanțării investiției din bugetul județului Cluj (...) alocând nu mai puțin de 968.000 de lei pentru achiziționarea acestui computer tomograf care intră în dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Boli Infecțioase din strada Moților, nr. 19. Această sumă extrem de consistentă s-a adăugat avansului de 100.000 de lei deja alocat de Consiliul Județean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziționarea acestui aparat medical de maximă importanță pentru activitatea spitalului și pentru pacienții clujeni", se arată într-o informare a CJ Cluj.

Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a declarat că investițiile în sănătate reprezintă o prioritate a mandatului său, tomograful fiind o investiție necesară care vine direct în valoarea cetățeanului.

 

Potrivit specialiștilor, noul computer tomograf va reduce costruile pentru investigațiile standard, precum și a duratei de scanare a pacientului, contribuind la reducerea cu 30-40% a dozei de iradiere pentru pacient și va consuma cu 40% mai puțină energie.