Publicat: 4 Aprilie, 2012 - 13:25
Share

Beneficiarii Programului Operaţional Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POSDRU) au primit de la bugetul de stat peste 480 milioane lei în ultimele două luni, sumă care va fi recuperată integral, odată cu reluarea plăţilor de către Comisia Europeană pentru România, a anunţat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici.

"În perioada de suspendare (a plăţilor în cadrul POSDRU - n.r.), preocuparea Ministerului Muncii a fost ca niciun beneficiar să nu sufere astfel că, în intervalul februarie - martie 2012, am plătit din bugetul de stat către beneficiari peste 480 milioane lei, sumă care va fi rambursată integral de către Comisia Europeană, odată cu reluarea plăţilor", a declarat ministrul Muncii,  la un briefing de presă.

Ministrul Muncii a declarat că România nu a fost singurul stat pentru care Comisia Europeană a luat decizia de întrerupere a plăţilor.

"În 44 de zile, o nouă echipă, am reuşit să remediem deficienţele semnalate de Autoritatea de Audit. (...) Cu o rată de absorbţie de 5,5%, cu plăţi întrerupte şi rezultate prea puţin concrete, situaţia de la POSDRU nu mai poate fi tolerată", a spus Claudia Boghicevici.