Publicat: 13 Iulie, 2019 - 09:43
Share

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru, organizează duminică, 14 iunie,  evenimentul “Credință, Artă, Tradiție... Lumini peste veacuri”, pentru a sărbători  Anul Satului Românesc.

Evenimentul are loc la Mănăstirea Sitaru, în satul Sitaru, din comuna Grădiștea, județul Ilfov și  cuprinde o prezentare de costume tradiționale din diferite regiuni ale țării, despre care va vorbi etnologul Gheorghe Marius Daniel și un concert de muzică de cor, susținut de Quartetul Armonic.

Mănăstirea Nicolae-Sitaru este monument istoric și face parte din patrimoniul cultural național. Mănăstirea a fost construită în 1627, iar acum are nevoie de reabilitare.

Conservarea patrimoniului cultural face parte din obiectivele Consiliului Județean Ilfov. În luna februarie, anul acesta, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a semnat un contract de finanțare europeană în valoare de aproape 30 de milioane de lei, pentru reabilitarea a două mănăstiri monumente istorice: Sitaru și Căldărușani.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: