Publicat: 22 Aprilie, 2020 - 18:26
Share

Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov anunţă că, de lunea viitoare, începe dezinsecţia din avion pentru combaterea larvelor de ţânţari, urmând să se utilizeze un insecticid biologic care "nu este toxic".

"Probele prelevate din lacuri de Serviciul Judeţean de Dezinsecţie arată că au apărut larvele de ţânţari, prin urmare este nevoie de acţiuni pentru combaterea lor. Dezinsecţia pentru combaterea larvelor de ţânţari se face din avion. Acţiunile vor avea loc începând de luni, 27 aprilie, după ora 07,00, şi se vor face cu un insecticid biologic (nu este toxic) - Vectobac WG, în doză de 0,6 kilograme la hectar. Substanţa acţionează asupra larvelor, pe care le omoară în 24 de ore", potrivit unui comunicat al CJ Ilfov transmis, miercuri.

Câte un reprezentant din partea fiecărei primării din judeţ va fi invitat să participe la prepararea substanţei.

Dezinsecţia din avion se va realiza în perioada 27 aprilie - 3 mai în Popeşti-Leordeni, Glina, Berceni, Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăşti, Măgurele, Chiajna, Dragomireşti-Vale, Ciorogârla, Domneşti, Clinceni, Bragadiru, Cornetu, în intervalul 28 aprilie - 4 mai în Cernica, Pantelimon, Brăneşti, Găneasa, Ştefăneşti, Afumaţi, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroeşti, Otopeni, Tunari, Chitila, Mogoşoaia, Buftea, Voluntari şi în perioada 29 aprilie - 5 mai în Periş, Cobeanca, Ciolpani, Baloteşti, Snagov, Nuci, Gruiu, Moara-Vlăsiei, Grădiştea.

"Săptămâna trecută în judeţul Ilfov a avut loc dezinsecţia terestră. Acţiunile vor avea loc o dată pe lună, în funcţie şi de condiţiile meteo", a precizat CJ Ilfov. 

Tag-uri Institutii: