Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 18:21
Share

Noua soluție combină firewall-ul ce deține funcționalitatea de control a aplicațiilor, cu sistemele Next-Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) și Advanced Malware Protection (AMP)pentru a oferi în orice moment protecție integrată împotriva amenințărilor de natură informatic

București, 18 septembrie 2014 - Cisco stabilește o nouă premieră pe piață în ceea ce privește  soluțiile de securitate și schimbă felul în care marile companii se protejează împotriva amenințărilor tot mai sofisticate. Astfel, Cisco lansează prima soluție Next Generation Firewall (NGFW) din industrie, axată  pe amenințările de natură informatică. Cisco® Adaptive Security Appliance (ASA) cu servicii FirePOWER oferă recunoaștere contextuală și controalele dinamice necesare pentru a evalua în mod automat amenințările, pentru a corela informațiile și pentru a optimiza procesul de apărare, astfel încât toate rețelele să fie protejate.

 

Prin integrarea firewall-ului din seria de echipamente multifuncționale de securitate Cisco ASA 5500, ce deține funcționalitatea de control a aplicațiilor, cu sistemele Next-Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) și Advanced Malware Protection (AMP) de la Sourcefire®, Cisco oferă protecție integrată împotriva amenințărilor, în orice moment - înaintea, în timpul, și chiar și după ce un atac a avut loc.

 

Cisco ASA cu servicii FirePOWER reprezintă o soluție NGFW care oferă protecție superioară pe mai multe niveluri, depășind cu mult capacitățile soluțiilor actuale NGFW. Până în prezent, acestea s-au axat pe controlul politicilor și aplicațiilor și nu au putut contracara atacuri la nivel avansat sau unele de tip zero-day (care exploatează o vulnerabilitate necunoscută dintr-o aplicație). Soluția Cisco ASA cu servicii FirePOWER este diferită, având o abordare „platform-based”, fiind orientată spre a oferi informații complete și spre a contracara amenințări de natură informatică:

 

  • Oferă informații complete – Soluția ține cont de mai mulți parametri, printre care numărul de utilizatori, dispozitivele mobile folosite, aplicațiile de tip client-side, comunicare virtuală machine-to-machine, vulnerabilități, amenințări, URL-uri și alte elemente importante de telemetrie specifice acestei industrii. Capacitățile sale în zona enterprise oferă utilizatorilor, printr-o interfaţă intuitivă, o imagine de ansamblu, dar și rapoarte detaliate privind aplicații suspecte sau care pot fi gazdă pentru viitoare atacuri.
  • Este axată pe amenințări – Încorporează soluții de vârf Next-Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS) pentru protecție cuprinzătoare împotriva amenințărilor cunoscute și avansate, dar și Advanced Malware Protection (AMP) impotriva atacurilor de tip zero-day și împotriva celor persistente. Capacitatea de a analiza volume mari de date, procesul de analiză continuă și Cisco Collective Security Intelligence (CSI) - toate acestea lucrează împreună pentru oferi capacități de detectare, blocare, analiză și remediere, pentru o protecție împotriva întregului spectru de atacuri, atât cunoscute, cât și necunoscute.
  • Este „Platform –based” - Cisco ASA cu servicii FirePOWER combină într-un singur dispozitiv funcționalitatea deja dovedită a firewall-ului și controlul aplicațiilor, capacitățile NGIPS și soluțiile de detectare şi remediere a breșelor. Iar această integrare oferă companiilor o mai bună protecție și, în același timp, organizațiile își reduc costurile operaționale și complexitatea sistemelor de securitate. Noua soluție simplifică arhitectura de securitate a unei companii și reduce dimensiunile acesteia, în final rezultând mai puține dispozitive de întreținut, implementat și licențiat.

 

Din cauza schimbărilor produse la nivel de modele de business precum și în ceea ce privește peisajul amenințărilor de natură informatică, reprezentanții companiilor trebuie să ia în calcul adoptarea de soluții integrate și orientate către identificarea posibilelor vulnerabilități, cu atât mai mult cu cât managementul companiilor își arată îngrijorarea referitor la pierderea de proprietate intelectuală și compromiterea informațiilor clienților și, ca urmare logică,  pierderea încrederii acestora. Cisco ASA cu servicii FirePOWER oferă această apărare integrată împotriva amenințărilor pentru a ajuta companiile să-și rezolve cele mai mari probleme de securitate – amenințările de un nivel avansat și cele de tip zero-day.

 

Cisco ASA cu servicii FirePOWER oferă vizibilitate superioară și analiză constantă cu scopul de a detecta amenințările de natură informatică de un nivel avansat și multi-vector și, în plus, ierarhizează și automatizează măsurile necesare pentru contracararea efectelor atât pentru malware cunoscut, cât și pentru cel necunoscut. De asemenea, oferă informații sigure în legătură cu vulnerabilitățile identificate, grăbind astfel investigarea și remedierea lor.

 

Toate aceste inovații sunt susținute de un firewall de tip enterprise-class, VPN, clustering avansat și detecție IPS, folosind  granularitatea avansată a inspecției la nivelul aplicațiilor, la care se atașează capacitatea de personalizare a politicilor de securitate, în funcție de risc și vectori de atac, pentru un maxim de eficiență disponibilă. Integrarea cu soluții de securitate open source, cum sunt Snort, OpenAppID și ClamAV, permit clienților să își personalizeze cu ușurință soluțiile de securitate pentru a contracara amenințări noi sau specifice cât mai rapid cu putință.

 

Clienții pot beneficia de această soluție în două moduri:

  • Cisco ASA cu servicii FirePOWER (clienții pot achiziționa produsele seriilor ASA 5500-X și ASA 5585-X la pachet cu  licența pentru serviciile FirePOWER)
  • FirePOWER Services pentru Cisco ASA (clienții pot permite instalarea serviciilor FirePOWER pe produsele deja existente din seriile ASA 5500-X și ASA 5585-X)

 

Cisco, împreună cu partenerii săi, oferă servicii profesionale și tehnice de securitate pentru a ajuta companiile să facă mai ușor trecerea de la soluțiile actuale de securitate de care dispun, către soluțiile de apărare integrată Cisco ASA cu servicii FirePOWER. Având o expertiză avansată, soluții cu eficiență dovedită și disponibilitatea resurselor la nivel mondial, serviciile de securitate ale Cisco pot fi integrate mult mai ușor, presupunând întreruperi minime de activitate.

 

„În climatul actual, fenomenul atacurilor cibernetice sofisticate nu mai poate fi contracarat exclusiv cu ajutorul variantelor anterioare ale soluțiilor NGFW”, a declarat Christopher Young, Senior Vice President, Security Business Group, Cisco. “Acum, mai mult ca niciodată, companiile trebuie să fie în măsură să implementeze soluții dinamice de control care să facă față schimbărilor rapide din acest domeniu și incidențelor de securitate. Cisco ASA cu servicii FirePOWER reprezintă un pas important în dezvoltarea pieței NGFW, permițându-le clienților să sporească securitatea centrelor de date. Astfel, aceștia pot identifica, înțelege, opri la timp și chiar preveni amenințările de natură informatică”, mai spune Christopher Young.

Resurse suplimentare

 

vice president of product management, security business group, Cisco

 

 

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine demonstrând  că se pot întâmpla lucruri uimitoare când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com