Publicat: 20 Septembrie, 2020 - 14:01
Share

Bao Weimin, membru al Academiei de Științe din China, a anunțat că cercetătorii de top din China în domeniul călătoriilor spațiale lucrează la o nouă tehnologie care să le permită oamenilor să călătorească oriunde în lume într-o oră.

Anunțul a fost făcut la o conferință din această săptămână că tehnologia de scădere a maxilarului ar putea deveni realitate în deceniile următoare. Vorbind la Conferința spațială China din 2020 din Fuzhou, academicianul a spus că călătoriile extraordinare ar putea deveni la fel de obișnuite ca și zborul unei companii aeriene până în 2045.

Bao, care este și director al Comisiei științei și tehnologiei din China Aerospace Science and Technology Corporation, a explicat că tehnologia zburătoare hipersonică și tehnologia rachetei purtătoare reutilizabile vor fi esențiale pentru atingerea țintei înalte.

În timp ce 2045 poate părea un drum lung în viitor, ar trebui să devină evident destul de curând cum progresează proiectul, deoarece prima tranșă de dezvoltări tehnologice cheie trebuie realizată până în 2025.

Academicul a subliniat în continuare că, până în 2035, călătoriile spațiale de tip aviator vor fi crescut într-o asemenea măsură încât vor fi expediate mii de kilograme de marfă și pasageri.

Încă un deceniu după aceea, sistemul general pentru călătoriile spațiale va fi complet finalizat și operațional. Atunci când rulează la viteză maximă, sistemul ar putea efectua mii de zboruri în fiecare an, implicând zeci de mii de pasageri.

China încearcă să ajungă din urmă cu Rusia și Statele Unite și să devină o putere spațială majoră până în 2030. A făcut mai mulți pași în direcția eficientizării zborurilor spațiale în ultimii ani. Dezvoltă rachete reutilizabile și a lansat și a aterizat cu succes o navă spațială reutilizabilă la începutul acestei luni.

Tag-uri Nume: