Publicat: 26 Septembrie, 2020 - 13:48
Share

Cel puțin 25 de persoane au murit într-un accident al avionului Antonov An-26 în nord-estul Ucrainei. Oficialii militari ai Ucrainei au confirmat rapoarte că avionul cu turbopropulsor s-a prăbușit vineri târziu, pe măsură ce urma să aterizeze la un aerodrom din afara orașului Chuguev.

Filmările dramatice de pe scenă au apărut online, arătând aeronava în flăcări pe măsură ce se află pe marginea drumului. Cea mai mare parte a avionului s-a dezintegrat aparent la impact și în incendiul ulterior sugerează imagini deranjante care circulă online. Cu toate acestea, secțiunea cozii avionului rămâne în mare parte intactă.

Potrivit informațiilor din biroul procurorului general ucrainean, 25 din cele 27 de persoane aflate la bord au fost ucise.

Guvernatorul regiunii Harkov, Alexey Kucher, a spus inițial că, din cele 28 de persoane aflate la bord, șapte erau ofițeri militari și 21 erau cadeți la Universitatea Forței Aeriene Naționale din Harkov. Cu toate acestea, serviciile de urgență au clarificat ulterior că unuia dintre cadeți nu i s-a permis să urce la bord.

Kucher a spus că au existat doi supraviețuitori confirmați - ambii foarte arși, cu unul în stare critică.

Mass-media locală a citat surse militare care au declarat că avionul s-a prăbușit din cauza defecțiunii motorului. Pilotul ar fi raportat că unul dintre motoare se defectase cu puțin timp înainte de impact.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: