Publicat: 10 Martie, 2014 - 18:46
Share


Comisia Tehnică din cadrul Departamentului pentru Sănătate a Comisiei Europene (SCOFCAH) a votat luni aprobarea listei de aditivi ce pot fi folosiţi pentru produsele alimentare tradiţionale, după ce în urmă cu mai puţin de o lună fusese luată decizia de a amână acest vot pentru luna iunie.

Astfel, Comisia Europeană a aprobat, luni, folosirea în continuare a bicarbonatului de sodiu şi a carminului în mititei.

Uniunea Europeană anunţase că nu va mai permite folosirea acestor substanţe în compoziţia mititeilor.

"Bicarbonatul de sodiu sau E 500 nu este şi nu a fost niciodată autorizat în prepararea cărnii, inclusiv în cazul <mititeilor>. În noua listă a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizată a acestora este prezentată în conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adăugaţi", a spus Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg.