Publicat: 22 Noiembrie, 2017 - 16:19
Share

Curtea Constituțională a decis că este constituțională Hotărârea Parlamentului României nr. 73/2017  pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.

”În ziua de 22 noiembrie 2017, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituție şi al art.27 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcționarea Curții Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele sesizări de neconstituționalitate:

Sesizarea cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, sesizare formulată Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România - Camera Deputaților.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr.73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, este constituțională, în raport cu criticile formulate”, arată CCR.

În data de 27 septembrie, Parlamentul a numit-o director general interimar al TVR pe Doina Gradea.