Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 18:45

Cetatenii Uniunii Europene care au condamnari penale mai mari de un an de inchisoare nu vor mai putea intra in Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021, a anuntat Ministrul britanic de Interne.

Masura intra in vigoare odata cu incetarea libertatii de miscare in Regatul Unit, ca urmare a iesirii din UE.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 18:18

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Buzău, că măsurile luate de Guvern pentru stoparea creşterii numărului cazurilor de COVID-19 "nu sunt cele corecte", iar România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 16:22

Omul de afaceri Alexander Adamescu, aflat la Londra şi vizat de patru ani de un mandat european de arestare pentru acuzația de mituire a unor judecători la Bucureşti, poate fi extrădat în România, în condiţiile în care Curtea Supremă a Regatului Unit i-a respins apelul.

Adamescu s-a apărat în faţa instanţelor britanice, unde a spus că a fost vânat pe DNA din motive politice, la comanda fostului premier, Victor Ponta.

El a susţinut că, odată extrădat în România, nu se va putea apăra în faţa sistemului corupt de justiție de la București.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:46

Matthew Sherwood, senior Europe economist, în cadrul diviziei Intelligence a revistei britanice The Economist, a spus în cadrul evenimentului online „Peisajul European în umbra pandemiei. România – transformare, revenire, rezilienţă” că economia României va înregistra o scădere de 5,7% în 2020.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:35

Un studiu realizat de Ipsos în rândul a peste 20.000 de adulți din 28 de țări arată faptul că la nivel global trei din patru adulți (74%) s-ar vaccina anti-COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil. Pe de altă parte, șase din zece români s-ar vaccina împotriva virusului SARS CoV-2 dacă vaccinul ar fi disponibil. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Ipsos în mai multe țări din lume în perioada iunie-septembrie. 

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:30

Senatorul Şerban Nicolae a declarat joi, pentru AGERPRES, că şi-a dat demisia din PSD.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:25

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând că izolarea are impact extrem de negativ asupra sănătăţii mintale a celor în cauză, transmite Reuters.

De asemenea, Agenţia de sănătate publică a anunțat că nu a găsit dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Totuși, numărul de noi infectări a crescut constant în Suedia în ultimele săptămâni, deşi rămâne la niveluri mai scăzute faţă de mărimea populaţiei prin comparaţie cu multe ţări europene.
 

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:56

Reprezentantii PSD Bucuresti au depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Municipal lista candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Gabriela Firea, presedinta PSD Bucuresti, a declarat ca tinta social-democratilor este ca in Capitala sa obtina patru-cinci senatori si cel putin zece deputati in noua legislatura.

Lista candidatilor PSD:

Bucuresti

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:28

Opriți-l pe Erdogan, opriți-l pe cel de-al doilea Hitler ”- demonstrație în fața ambasadei germane de la Erevan
 
Manifestanți armeni și străini au organizat miercuri, la Erevan, un miting în fața ambasadei germane, cerând o reacție la agresiunea azeră împotriva Artsakh.

Manifestanții țineau pancarte care spuneau „Opriți-l pe Erdogan, opriți-l pe cel de-al doilea Hitler”, „Recunoașteți Artsakh”, „Nu fi tăcută”, „Germania, tăcerea ta ucide oameni” și alteke.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:11

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

"Conduita publică, din anul 2017, a domnului Florin Iordache a generat revoltă publică incompatibilă cu dispoziţia legală care solicită candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ o bună reputaţie morală", se arată în sesizarea de neconstituţionalitate.
 

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alin Gălăţescu, jurnalist din Cluj (n. 1968);

Alin Lițu, fotbalist (n. 1986);

Claudiu Adrian Pop, f. deputat PSD de Bihor (n. 1974);

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 18:42

Cifrele alarmante înregistrate în ultimele 24 de ore îngrijorează autoritățile. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, discută astăzi cu specialiștii și decidenții din mai multe județe despre evoluția pandemiei. Iar la nivel central, Executivul ia în calcul varianta ca pacienții asimptomatici să fie tratați acasă.

Nelu Tătaru a anunțat miercuri că ordonanța de urgență prin care asimptomaticii vor putea fi supravegheați la domiciliu va fi discutată, joi, în ședința de Guvern.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 18:21

Termoenergetica anunţă că miercuri încep probele la cald pentru consumatorii din Capitală, având în vedere temperaturile în scădere înregistrate zilele trecute. Furnizarea agentului termic se va face după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Furnizarea agentului termic pentru încălzire se realizează după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20.00- 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 17:00

Indivizi înarmaţi şi neidentificaţi au luat miercuri ostatice circa 20 de persoane într-o bancă în Georgia, potrivit postului TV Mtavari, citat de agenţia Reuters.

Conform poliţiei, este vorba despre o filială a Băncii Georgiei în oraşul Zugdidi.

Atacatorii cer 500.000 de dolari în schimbul eliberării ostaticilor şi discuţiile cu ei sunt în desfăşurare.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 14:14

Judecătorii CCR au publicat, miercuri, motivarea deciziei potrivit căreia Parlamentul are dreptul să stabilească data alegerilor parlamentare.

În cuprinsul deciziei, Curtea Constituțională spune că legea criticată este constituțională în raport cu criticile formulate, astfel că după intrarea în vigoare a legii, își încetează de drept efectele Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit pe 6 decembrie data alegerilor parlamentare.

 

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 13:40

Doi trimiși ai lui Trump vizitează Damascul pentru a negocia cu guvernul sirian

Oficialii americani prezenți în Capitala siriană pentru a negocia eliberarea unor prizonieri americani.

Mai multe surse din mass-media de peste ocean au raportat despre călătoria la Damasc și despre întâlnirea cu liderii sirieni, la fel și ziarul sirian Al-Watan.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 13:29

S-a demonstrat științific - conform comunicărilor unor medici din mai multe țări europene -  că coronavirusul intră în celula alveolară pulmonară prin intermediul receptorului ECAII.  Când se leagă de ea, o supraexprimează și ucide celula alveolară.  De aici tot ceea ce produce. 
Cazurile severe de tineri sunt pacienții care au luat un antiinflamator la începutul bolii.  Este necesar să se evite aspirina, ibuprofenul, naproxenul, voltaren (diclofenac), deoarece favorizează formele severe.  * Trebuie luat doar paracetamol *

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 13:26

Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va scădea prin respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 12:45

Datoria publică a ţărilor membre UE creşte, în medie, cu 20 de puncte procentuale în 2020, în timp ce în România datoria publică urcă cu numai 7 puncte procentuale, a scris pe Facebook ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 09:23

 Premierul Ludovic Orban a anunţat că prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat joi din funcţie. 

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alin Dobrosavlevici, fotbalist (n. 1994);

Andrei Donos, bariton (n. 1956);

Costel Busuioc, tenor amator (n. 1974);

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 19:00

"Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul municipiului București destinat pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate în această după- amiază de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat, Raed Arafat.

Cei doi oficiali au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 18:42

Prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, Alin Mastan, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, prin ordin al ministrului Marcel Vela.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 18:15

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) solicită Guvernului acordarea unui stimulent lunar pe perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru salariaţii din administraţia publică care desfăşoară activităţi cu risc de infectare la Covid-19.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale,  FNSA a transmis Guvernului României o listă de revendicări a căror soluţionare "este imperativă pentru buna desfăşurare a activităţii salariaţilor" în sectorul de activitate respectiv.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 17:45

Restaurantele şi magazinele din Uniunea Europeană ar putea să nu mai aibă voie să promoveze produse precum "burger vegetarian" sau "cârnaţi vegetarieni", dacă fermierii vor avea câştig de cauză într-o dezbatere care va avea loc săptămâna aceasta în Parlamentul European, transmite agenția Reuters.

Parlamentul European va vota săptămâna aceasta o serie de amendamente care ar limita utilizarea unor cuvinte precum "hamburger" sau "cârnaţi" numai pentru etichetarea produselor din carne.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 15:25

Social democrații își finalizează marți lista pentru alegerile parlamentare. Printre noile achiziții făcute de PSD se numără directorul Spitalului Colentina Remus Mihalcea, fostul arbitru internaţional Patriţiu Abrudan și directorul AFIR Adrian Chesnoiu.

Surse din interiorul PSD au declarat că Remus Mihalcea va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor în Argeş.

Un alt nume cunoscut este cel al lui Adrian Chesnoiu, director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) care va deschide lista pentru Camera Deputaților în Olt.

Subscribe to Stire