Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:43

Starea de fapt retinuta de procurorii anticoruptie după ancheta efectuată la Serviciul Permise din Suceava, este urmatoarea:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:38

Grecia a anunţat joi prelungirea "lockdown"-ului până la 7 decembrie pentru a combate al doilea val de COVID-19, întrucât "povara epidemiologică rămâne ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de AFP.

"Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea şi putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate", a adăugat Stelios Petsas.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:00

Producătorul de energie electrică și termică ELCEN, care asigură agentul termic necesar Capitalei va ieși din insolvență, a anunțat miercuri, la o conferință de presă, ministrul Economiei Virgil Popescu.

Minstrul a precizat că a fost pusă la punct o schemă de compensare cu ANAF, astfel încât penalitățile să fie tăiate și ELCEN să iasă din insolvență și să poată accesa fonduri și să îmceapă să facă retehnologizări.

În discuții s-au implicat Ministerul Economiei, Ministeul Finanțelor, Primăria generală a Capitalei.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:45

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben de ceață pentru 11 județe din centrul și sudul țării, valabile joi seara.

Potrivit ANM, până la ora 20.00 este cod galben de ceață în județele Olt și Dolj.

Până la ora 23.00 sunt sub avertizare cod galben de ceață județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Brăila, Ialomița, Călărași și Teleorman.

În aceste județe se va semnala ceață care local va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:30

Ioana Neagu, directoarea grădiniţei particulare "Flipper Garden" din Bucureşti, acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii, a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 5 la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale de 58.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit deciziei instanţei, directoarea a fost achitată pentru o parte dintre acuzaţii, pe motiv că nu există probe sau fapta nu e prevăzută de legea penală, însă a fost condamnată pentru alte fapte, cu suspendarea executării pedepsei.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:00
Partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 16:19

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță restricții de circualție pentru mașinile cu masă mai mare de 7,5 tone în zilele de duminică, luni și marți pe DN7.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, în zilele de duminică 29 noiembrie, zi premergătoare unei sărbători legale, luni 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei, și marți 1 decembrie, Ziua Națională a României, se vor institui restricții de circulație pentru anumite vehicule rutiere.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:39

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca donează tablete performante copiilor din zonele rurale dezavantajate ale Clujului. În județ, peste 90% din elevi dețin un dispozitiv electronic. Totuși, sunt copii care locuiesc în zone fără semnal sau care nu au curent electric acasă. Săptămâna viitoare, alte aproape 2.000 de tablete vor fi distribuite elevilor din Cluj de către Inspectoratul Școlar Județean.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:18

După două săptămâni de carantină, în Slobozia creşte numărul celor infectaţi cu SARS-Cov2. Incidenţa a ajuns la 8,51 la mia de locuitori, cu un procent peste cea de la intrarea în această perioada de restricții.

Specialiştii de la DSP Ialomiţa vor să se prelungească restricţiile pentru a reduce presiunea asupra spitalelor, mai ales a celui judeţean, unde câteva zeci de cadre medicale sunt infectate cu SARS-COV- 2.

Municipiul Slobozia a intrat în carantină pe 12 noiembrie, la o rată de infectare de 7,46 la mia de locuitori.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:00

Un tribunal turc a condamnat joi 337 de persoane, printre care ofiţeri şi piloţi, la închisoare pe viaţă, la finalul principalului proces asupra tentativei de lovitură de stat eşuate care l-a vizat în 2016 pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează joi AFP.

Aceste persoane au fost declarate vinovate de "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale", de "tentativă de asasinare a preşedintelui" şi de "omucideri voluntare", conform unui rezumat al sentinţei judecătoreşti obţinut de France Presse.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:45

Clădirile emblematice ale Craiovei din zona centrală a orașului creează o imagine dezolantă. Autoritățile au identificat 19 astfel de imobile dar și alte terenuri neîngrijite, pentru care se va percepe un impozit de cinci ori mai mare față de cât se plătește în mod normal. În acest fel, primăria vrea să-i determine pe proprietari să ia măsuri pentru a le întreține.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:28

Măştile, devenite obligatorii prin toate părțile lumii, dau prilej fabricanților să se ia la întrecere. Portughezii mizează pe tehnologie de ultima oră, iar japonezii s-au hotărât să se orienteze spre creaţii de lux.

Portughezii fabrică măști ultra-tehnologizate, care nu doar protejează de coronavirus, ci măsoară umiditatea, saturația de oxigen, monitorizează ritmul de respirație al utilizatorului și chiar identifica modificări de la standardele de protecție

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:00

Duminică, 29 noiembrie, la ora 20.00*, pe TVR 3: PREMIERĂ TV

Teatrul Coquette şi TVR prezintă: "MAGNOLII ŞI CIANURĂ", după Olga Delia Mateescu - piesă câştigătoare a concursului de dramaturgie poliţistă, "Mistere, enigme, fiori de groaza" 2015

Regia: Ingrid Bonţa / Regia TV: Vitalie Lupaşcu

În distribuţie: Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niţă, Orodel Olaru, Alexandru Mandu

Spectacol preluat în cadrul stagiunii "Teatru în TVR 2019"

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:56

Miercuri, 25 noiembrie 2020, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (FIH) a sărbătorit semicentenarul unităţii de învăţământ superior. Au participat, din partea Universităţii Politehnica Timişoara, rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan şi conf.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector. În cadrul evenimentului, în prezenţa primarului Dan Bobouţanu şi a inspectorului şcolar general al ISJ Hunedoara, Ilie Pârvan, a fost dezvelită o placă aniversară "50 FIH".

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:55

Magazinele Enel municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise luni și marți, 30 noiembrie și 1 decembrie, zile libere legale.

În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:49

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că, din 15 decembrie, românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:47

Retailerul național GRID a deschis al 10-lea magazin al rețelei în București, acesta fiind flagship store-ul brandului. Este locul ideal în care iubitorii modei urbane își pot alege produsele vestimentare preferate, dar și pantofi sport extrem de confortabili. La dispoziția acestora vor sta o mulțime de modele de sneakerși din noile colecții ale brandurilor internaționale precum Nike, Jordan, Puma, adidas, Reebok, dar și multe altele.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:46

Celebra Universitate Mozarteum de la Salzburg (Austria) a anunțat numirea dirijorului Ion Marin în calitate de Prof. Univ. și conducător artistic al activității de concert a universității. Catedra de dirijat pe care Ion Marin o conduce va purta numele lui Claudio Abbado, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Titulatura catedrei a fost aleasă special în cinstea remarcabilei conexiuni dintre Ion Marin și Claudio Abbado, ca simbol al fabuloasei prietenii dintre cei doi mari muzicieni.

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:45

Începând de mâine, 27 noiembrie, fanii LEGO® vor putea să aducă în casele lor o părticică de istorie, recreând obiectivul emblematic al Romei cu impresionantul set LEGO Colosseum. Cu 9036 de piese, LEGO Colosseum este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum (record anterior deținut de LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon) fiind special creat astfel încât să reflecte arhitectura incredibilă a amfiteatrului Roman original. Este, astfel, un proiect de care fanii se vor putea bucura pe deplin.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:41

Sportivii care au învins boala provocată de virusul COVID-19 pot alege să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alţii să învingă la rândul lor. Plasma din sângele lor conţine anticorpi care i-ar putea ajuta pe cei infectaţi să lupte mai eficient împotriva noului coronavirus. Ea poate salva vieţi, dar sportivii trebuie să ştie că gestul nobil de a dona trebuie însoţit de câteva demersuri pentru a nu constitui abatere de la reglementările anti-doping.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:39
Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) lansează iniţiativa "Sănătatea, la urgenţă"

Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) lansează iniţiativa "Sănătatea, la urgenţă"

Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) lansează iniţiativa "Sănătatea, la urgenţă", un demers ce îşi propune îmbunătăţirea sistemului de sănătate, astfel încât să poată răspunde mai bine în primul rând cerinţelor celor care au cea mai mare nevoie de el - pacienţii.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:35

Centrul UBB de Industrii Creative (CIC), anunţat în luna mai 2020, asumat prin Programul managerial PROUBB+ (https://news.ubbcluj.ro/ubb-va-avea-un-centru-de-industrii-creative/), este implementat şi funcţional.

Organizat în Cluj Innovation Park în logica STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics), Centrul cuprinde următoarele structuri:

(1) Tehnologii Psihologice pentru Sănătate;

(2) Laboratoare de Inovare Digitală (Gamification);

(3) Digital Humanities;

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:34

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat miercuri, online, ediţia a XXVII-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei, chiar şi în plină criză pandemică şi economică.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:32

Liebrecht & wooD, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa, anunță lansarea proiectului rezidențial Liziera de Lac. Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial va dispune de toate facilitățile urbane avangardiste. Prima fază a proiectului cuprinde 94 de case, cu suprafețe cuprinse între 77 și 127 metri pătrați utili, iar prețul de pornire al caselor începe de la 106.400 euro fără TVA.

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:30

Axis Communications a anunțat lansarea programului AXIS Audio Manager Edge, o actualizare majoră a sistemului de gestionare software integrat în difuzoarele de rețea Axis. Programul software actualizat, dezvoltat în vederea gestionării unui număr de până la 200 de difuzoare în cel mult 20 de zone diferite, este potrivit pentru locațiile mici și mijlocii cu nevoi relativ simple. Sunt disponibile actualizări gratuite pentru toate difuzoarele de rețea Axis instalate anterior. Noua actualizare software activează un sistem audio complet care este ușor de instalat, configurat și utilizat.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:29

Sameday a livrat peste 2 milioane de colete, în timpul campaniei de Black Friday, 37% dintre coletele din București au fost livrate spre un easybox

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:27

Biblioteca Metropolitană București (BMB) își așteaptă cititorii și nu numai să participe la două webinarii gratuite despre „Comunicarea cu empatie”. Într-o perioadă foarte încărcată mental, emoțional și fizic pentru mulți dintre noi, BMB dorește să aducă empatia și autoempatia în viața cititorilor, prin punerea pe „o scenă virtuală” a cărții „Comunicarea Nonviolentă - un limbaj al vieții” de Marshall Rosenberg. Cartea se regăsește și în colecțiile filialelor BMB, iar pentru a verifica disponibilitatea acesteia puteți consulta catalogul online pe site-ul BMB.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:20

De astăzi, Kaufland devine primul lanț de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuți, și nu doar crescuți în România, ca urmare a extinderii programului de stimulare a producției interne. Totodată, compania sprijină fermierii să adere la primul program de bunăstare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru creșterea porcilor.  

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:20

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 26 noiembrie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind acreditarea domnului Ştefan-Alexandru Tinca în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Turcia, cu reşedinţa la Ankara;

- Decret privind acreditarea domnului Radu-Cătălin Mardare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Libaneză, cu reşedinţa la Beirut;

Subscribe to Comunicat de presa