Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 12:04

Nu m-aș fi referit la dezgustătorul atac al lui Rareș Bogdan împotriva doamnei Renate Weber dacă zicerile sale, în mod normal ireproductibile, nu ar fi fost puse în circulație largă, cuvânt cu cuvânt, chiar de către criticii săi, și dacă, în condițiile acestei nefericite publicități, nu m-ar fi revoltat absența oricărui protest sau oricărei deziceri din partea societății civile și a așa ziselor noastre elite politice, în fruntea cărora strălucesc trist PSD și intelectualii săi. Altminteri, cea mai bună terapie împotriva unor asemenea personaje și gesturi este ignorarea lor absolută.

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 00:00
Propaganda antiecumenistă și Noua Ordine Mondială

,,Sfântul și Marele” Sinod din Creta, din iunie 2016, reprezintă, în opinia mea, o întrunire menită să ofere o bază legală de aplicare a Super memorandumului semnat la Strasbourg în iunie 2014[1]. Este o parte a unui plan diabolic, cu urmări pe toate planurile. Este o întrunire menită să-l scoată pe Hristos din inimile oamenilor, Singurul lor Sprijin adevărat. Mă întreb de către cine ar putea fi considerat sfânt? Poate pentru dușmanii lui Hristos și a ideii de sfințenie! De către cei care vor să ne mintă, în loc să ne îndrume spre mântuire! Cum să se aducă o asemenea hulă Duhului Sfânt?

Am selectat câteva alineate sugestive din Super memorandum care, sub oblăduirea documentelor semnate la Sinodul din Creta, deja atestă punerea în aplicare a acestuia, din 2016! Mai întâi, voi cita câteva prevederi referitoare la Biserică.
10.b. Începând cu data de 20.10.2017 se introduc, în toate Bisericile creştine, instrumentele muzicale şi se vor organiza concerte nu doar cu caracter religios chiar în interiorul bisericilor. Dacă în Super memorandum Una Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică, adică Biserica Ortodoxă, este pusă pe același plan cu ereziile, la fel s-a întâmplat și la întrunirea din Creta, din 2016!

Iar concertele de toate tipurile deja au loc în unele parohii!

11.a. Începând cu data de 15.08.2017, conducător al Bisericii creştine devine Vaticanul.  De ce Vaticanul și nu Hristos? De ce a fost ales Vaticanul, dacă există atâtea mijloace de informare prin care se poate stabili care este adevărul în materie de credință creștină? Chiar dacă în documentele întrunirii din Creta nu s-a precizat acest lucru, se observă cum, profitându-se de erezia infailibilității papale, Papa este acceptat, în mod tacit, drept conducător în unele patriarhii, mai ales în Patriarhia Română, unde a fost deja primit cu un fast suspect.

Dacă strănută Papa la Vatican, Patriarhul Daniel, la București, își pune masca! Și îi obligă și pe ceilalți să procedeze la fel, indiferent de vârstă, alăturându-se, ca și Papa, puterii lumești! Dacă papismul a fost militarizat deja, se încearcă același lucru și la ortodocși! Așa se explică toate caterisirile nedrepte ale opozanților Trădării Ortodoxiei de la Creta și abuzurile comise asupra preoților care au luat atitudine față de această trădare! Dacă Papa acceptă ideea de pandemie, la fel procedează și Patriarhul Daniel, chiar depășindu-și în zel superiorul! Dacă Papa Francisc acceptă vaccinul contra COVID -19, probabil, îl va accepta și Patriarhul Daniel! Nu contează ce conține și ce efecte are pe plan social și spiritual!

Iată un rezumat al materialului video https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=oRm39OMO4MY&feature=emb_title (,,Apel de trezire către umanitate. Se pregătește vaccinul luciferaza!”):

,,Rezumativ, clipul vorbește despre transhumanism, adică despre trecerea de la omul actual (homo sapiens, omul 1.0), la omul “îmbunătățit” genetic sau prin bio-tehnologie, la omul re-editat (homo deus, omul 2.0). În clip se vorbește despre vaccinul celor de la Moderna, o companie de biotehnologie care lucrează la primul său vaccin, bazat pe ARN modificat genetic, odată cu care în corpul omului nou-normal se vor introduce o enzimă cu nume ciudat – luciferaza (s.n), cu rol de marker identitar, și niște nanoroboți – hydrogel, cu rol de conexiune permanentă la centrul de control și supraveghere operat de proprietar (s.n). În clip se vorbește, de asemenea, de implicarea armatei americane în proiect (prin DARPA) și de obligativitatea vaccinarii sub pretextul neutralizării covid-19.”

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 00:00

Jean Mermoz (1901-1936) a fost un pilot francez erou. S-a alăturat companiei Latécoère, apoi Companiei Generale Aeropostale, devenind pilot postal. A travesat Marocul, Senegalul și alte zone africane, s-a prăbușit în Sahara, a fost capturat de un grup de rebeli tuaregi, dar a fost salvat. A contribuit la inființarea Air France și Aeroposta Argentina. A dispărut cu avionul său în decembrie 1936.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 18:27

Americanii de la Black Sea Oil & Gas și compania românească Grup Servicii Petroliere (GSP) au lansat, joi începerea lucrărilor de instalare a conductei de peste 120 de km, care va aduce gazele din perimetrul Midia la țărm.Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD prevede o staţie de tratare a gazelor - la 2 km de ţărm, 4,3 km de conducte terestre, 121 km de conducte offshore, platforma de producţie ANA, cu 4 sonde (70 metri adâncimea apei), 18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA şi Doina, sonda Doina (85 m adâncimea apei).

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 10:46

 

Fenomenal! Veți afla în cele ce urmează cum una dintre bogățiile importante ale României, rezervele de gaze naturale de la Marea Neagră dinamitează literalmente viața politică. Și vor decide soarta alegerilor parlamentare. A spus-o indirect, dar cu subiect și predicat, în prezența premierului României și a ambasadorului Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, managerul companiei americane Black Sea Oil an Gas. Iar întreaga legislație existentă, faimoasa Lege offshore va fi pusă pe butuci. Cum așa?

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 00:00

Din orice se poate scoate o povestire! O dovedește, încă o dată, editura Crime Scene Press. E a doua oară, după „CenteNOIR”, apărută în urmă cu doi ani, când Crime Scene Press face dintr-un subiect comun și foarte dezbătut subiect de culegere - și încă cu destul succes.

De astă dată, în 2020, cincisprezece autori români, izolați în casele lor, respectând îndemnul „Stai acasă!”, au fost chemați „la arme”, adică la scris, de editorul cerber și au hotărât să înregistreze sau să imagineze întâmplări din timpul pandemiei care ne răvășește viețile de câteva luni.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 20:33

: Un test simplu pentru toti cei care nu sunt siguri de faptul ca  situatia nemaiîntâlnita(imposibil de explicat in mod rational !!

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 18:42

Editura Spandugino anunță printr-un comunicat lansarea colecției de spiritualitate creștină „Interior intimo meo”, luni, 21 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:24

Veteranii din organizația teroristă a Armatei de Eliberare Kosovo (KLA) sunt siguri că, deoarece au fost susținuți și sunt susținuți de SUA și Europa de Vest în campania lor de separare violentă a Kosovo de Serbia, ei sunt imuni la urmărirea penală și cred că crimele lor pot rămâne ascunse . Cu toate acestea, Milovan Drecun, președintele Grupului de lucru al Comitetului Adunării pentru Kosovo și Metohija, va lansa în curând o acțiune destinată publicului internațional pentru a evidenția crimele brutale comise de KLA în timpul războiului din Kosovo din 1998-1999 și le va

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:07

Alaltăieri, președintele sârb Vucic a fost ridiculizat prin semnarea unui acord la Casa Albă, fără să știe măcar ce conține acest acord . A fost o zi întunecată în istoria unuia dintre cele mai eroice popoare din Balcani și din întreaga Europă și constituie, de asemenea, un avertisment foarte serios pentru toate națiunile balcanice.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:56
FUMIGENE DE WEEKEND (157)

FUMIGENE DE WEEKEND (157)   Nu mai da din coate! Exact când se obișnuise lumea cu noua formă de “salut”, Tedros, de la OMS, a întors-o, iar, ca la Ploiești. Că, cică, dacă sunt atinse coatele, nu e păstrată distanța de un metru. Între timp, doctorii italieni au sfătuit lumea să nu mai urmeze indicațiile OMS și să nu mai strănute în “plica cotului”, ca să nu răspândească virusul. În dulcele stil clasic: ce era ieri recomandat, azi e contraindicat. Și viceversa. Ca purtatul măștii STOP Tedros zice că el preferă acum să salute cu mâna la inimă. Dat fiind că numărul de cazuri din Europa e mai mare decât în martie și că se așteaptă un nou val în octombrie, La Stampa comentează că mâna la inimă nu mai e destul STOP Tot Tedros de la OMS declară inspirat că “trebuie să ne obișnuim să trăim cu epidemia”. Care nu se va termina odată cu apariția vaccinului. Ce bine era dacă susținea asta în martie, înainte să pună o lume întreagă pe butuci! Culmea e că tot el cere acuma bani, de vaccinuri. “Ai, n-ai, dai!” STOP Birocrație în pandemie. “Să vii cu tata tuns, la școală”, nu mai e de actualitate. Acum e “să vii cu tata mort, la Pașapoarte”, sau cu tata viu, la Evidența populației, dacă-ți expiră buletinul, deși nu-ți schimbi adresa. Că tot trebuie să ieșim cât mai puțin, să ne distanțăm cât mai mult și să evităm aglomerația... La faza asta, statul, după propriile criterii, ar trebui dat în judecată pentru “zădărnicirea răspândirii bolilor” STOP Un studiu Ernst & Young arată că am economisi câteva miliarde, dacă autoritățile nu ar mai solicita documente și date pe care le dețin deja. De pildă, de câte ori schimbi cartea de identitate trebuie să duci originale și copii după certificate de naștere și căsătorie, hotărâri de divorț, acte de proprietate etc., deși “organul” le are, sau ar trebui să le aibă în calculator, sub CNP-ul tău. Un exemplu e și celebrul certificat fiscal, cu valabilitate limitată, deși poți dovedi oricând că nu ai datorii, cu chitanța de plată a impozitelor STOP Ca să nu mai pomenim de taxe de 7 sau 10 lei, care trebuie achitate musai la Trezorerie (drum și coadă în plus) sau de dovada plății amenzii de circulație, pe care o trimiți pe fax (!?) la Poliție, care uită să o trimită la Fisc, care ți-o mai impută odată, așa că o plătești din nou și trebuie dovedit iar, personal, la ghișeu, că ai plătit-o, ca să o scadă în anul următor, timp în care tu creditezi statul pentru atâta trudă... STOP “Unul dintre cei mai temuți interlopi de la Chișinău, Ioan Gușan, zis Nicu Patron, a fost declarat nevinovat, de Curtea de Apel București”. Capul rețelei de contrabandă nu se mărginise la coordonarea rețelei de cărăuși, peste Prut, ci producea clandestin Viceroy și Plugarul în două fabrici ilegale din Brașov și Ploiești. Înițial, el fusese condamnat de aceeași instanță la peste 14 ani de pușcărie. Dar, la rejudecare, instanța s-a sucit STOP Așadar, justiția mai are puțin și își cere iertare la interlopi, dar e model de intransigență și exces de zel când vine vorba de artiști și sprijinirea culturii. Eugen Șerbănescu, romancier, jurnalist, dramaturg, fost Șef al Consiliului Național al Cinematografiei (CNC), s-a trezit cu poprire pe bunuri și conturi, pe motiv că Tudor Giurgiu nu a predat la termen “Undeva, la Palilula”. De parcă un film ar fi un șurub sau... o linie de metrou STOP Șerbănescu e acuzat că a aprobat finanțarea de către CNC a unor filme cu certă valoare, care au luat premii internaționale și care, între timp, au intrat în patrimoniul cinematografiei, pentru că peliculele au fost predate cu întârziere, iar el nu le-a imputat daune producătorilor STOP Dacă Nicu Patron nu recunoaște nimic, nici măcar titlul de “Hoț în lege”, declarând că “presa l-a adus în situația asta”, Eugen Șerbănescu susține public că a îndeplinit întocmai obiectivele CNC, anume susținerea filmelor românești, rolul său fiind acela de manager cultural, nu de portărel. Probabil, însă, că judecătorii și procurorii nu citesc aceleași ziare STOP Covidul păsărilor? - că aviara nu mai e la modă. S-a constatat că mor sute de mii de păsări în New Mexico. Deocamdată, nu există o explicație STOP Kovesi are în DNA gena anti-corupției, iar misiunea ei, oriunde ar fi, pare una de-a dreptul patriotică: să demonstreze că România e cea mai cea. Cea mai coruptă. Prin urmare, Codruța a cerut României alocarea a 20 de procurori pentru Parchetul European de la Bruxelles, motivând că la noi ar fi cele mai multe fraude cu fonduri UE. Predoiu îi dă, însă, numai 10, la fel ca toate celelalte state. Moment în care Kovesi mută pionul Tăpălagă, sperând să dea șah la Iohannis. Care, ca orice ficus, mai cugetă  STOP Pe ei și pe mama lor. PSD a reintrodus în lege majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor profesorilor anul acesta. Ori la bal, ori la spital. După alegeri se va dovedi ceea ce bizonul votant nu a aflat. Că n-avem STOP “Cu numai 20%, România stă prost la vaccinarea antigripală a vârstnicilor”. Ce vaccin e ăla care se face anual? Cel mult un medicament cu eliberare prelungită. Vaccin era ce făceam noi, obligatoriu, în copilărie, și era pe viață. Aiurelile astea opționale sau cu opțiuni, cu trei valențe sau cinci, cu “revaccinări” și recomandări, sunt doar “produse” cărora industria în ascensiune, zisă “a vieții” (spre deosebire de a tutunului, care e “a morții”) le face reclamă toată ziua la R-TV. Categoria Prostamol STOP “În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, declară  cinic Bill Gates. Era clar că omul s-a prins mai demult că farma e mai profitabilă ca Microsoft dar, chiar așa? Cu ocazia prilejului, Bill a “descoperit” mai întâi că scade numărul vaccinaților de rujeolă sau pneumonie, în Africa (pentru că lumea nu are bani), iar apoi a remarcat în treacăt că ”perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei” din aceste ţări a provocat ”pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi”. Secretul lui Polichinelle. Ar trebui să se ia de mână cu Tedros, dar sunt mână în mână deja STOP Se pregătește lansarea nicotinei sintetice (ca și amfetamina), mai “pură” decât nicotina extrasă din tutun. Un fel de nechezol, în loc de cafea. Hangsen Technology va produce Sin (păcat) nicotine. Ce nume inspirat STOP JTI avertizează că vine furtuna la nivel global: creșterea contrabandei după pandemie, din cauza problemelor economice și a cererii de produse ieftine. “La moment”, contrabanda face pagube anuale de vreo 40-50 de miliarde de euro, zice Banca Mondială STOP Răbdare și tutun. Redăm mai sus o fotografie celebră intitulată “Estul întâlnește Vestul”. Un american, un rus su un britanic fumează un Camel, la Torgau, pe Elba, în Aprilie 1945. Sfârșitul războiului marcat de soldați prin pipa păcii STOP 55 de state membre ale OMS din Europa au organizat o întâlnire online. În care șeful Organizației a vrut să transmită ”un mesaj pozitiv”. Că pandemia „se va termina, la un moment dat.” Asta e din ciclul “și la vara, cald” STOP Când te crezi buricul pământului...Arafat vrea să îngrădească dreptul la vot, un drept fundamental prevăzut în Constituție: “Cine va refuza să poarte masca...poate fi oprit să voteze” STOP Tătaru zice că nu facem experimente. Prin urmare, nu se renunță la purtarea obligatorie a măștii, în școli. Așa e. Am făcut experimente în martie, când tot el zicea că masca nu e necesară decât pentru infectați STOP “Circa trei milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de Covid, adică 10% din totalul cazurilor înregistrate”. Deși purtau mască STOP Șoc și groază la Ministerul Sănătății! O companie românescă producătoare de măști a căștigat ultima licitație la prețul de 0,17 lei! Topolinsky câștigase acum câteva luni cu 0,67, dar nu le-a mai adus STOP Încă un bancomat aruncat în aer, la Galați. Săptămâna trecută s-a întâmplat la Otopeni. E foame mare STOP De Cartea Recordurilor. Într-o comună din judeţul Suceava, toţi cei 15 candidaţi ai Asociaţiei Partida Romilor "Pro Europa" pentru Consiliul local poartă  numele Stănescu. Și nu, nu sunt rude, iar printre ei nu e și Paul Stănescu STOP “Eram precis, dar nu sunt sigur”. Deși nu știm de unde să-l apucăm și nici măcar nu îl investigăm temeinic (de exemplu, prin autopsii), știm “totul” despre Covid. Un studiu realizat de un american și doi chinezi decretează că “aerul uscat duce la o creştere cu până la 8% a cazurilor noi de coronavirus”. Astă primăvară, savanții scriau că virusul moare la căldură STOP Un nou Raport britanic, realizat de Comitetul pentru toxicitatea chimicalelor în alimente, produse de consum și mediu (COT), la comanda Public Health England, confirmă cercetările anterioare ale autorităților de sănătate din această țară: că vapingul nu e total inofensiv, dar e cu 95% mai puțin periculos decât fumatul STOP Efecte secundare. Numărul bețivilor s-a dublat în pandemie, în Marea Britanie, ajungând la 8,5 milioane STOP Record la uzul de marijuana în rândul tinerilor adulți din SUA. Universitatea din Michigan anunță triplarea numărului consumatorilor, fiind îngrijorată de dependența dată de  drog. Activiștii anti-tutun ar trebui să fie mulțumiți STOP Cannadips CBD a angajat o fostă directoare de la Altria, compania mamă a Philip Morris. Ea se va ocupa de vânzarea săculeților cu marijuana ca alternativă la...tutun STOP FDA (Administrația alimentelor și medicamentelor din SUA) e inundată cu milioane de cereri de autorizare pentru diverse țigări electronice. Termenul de înscriere expiră săptămâna asta, iar cine nu aplică, nu poate să mai vândă. FDA a pus tunurile pe Juul, pe vremea când era condusă de Gotlieb (azi, director la Pfizer) împingând-o aproape de faliment, dar în SUA s-a vândut până acum orice, fără autorizare STOP Interzicerea vânzării țigărilor cu arome (vanilate, mentolate, cu fructe) către adulți nu se bazează pe dovezi științifice, nu e sprijinită de date și e lipsită de bun-simț, consideră doi cercetători americani, care insistă că beneficiile promise ale oricărei politici trebuie puse în balanță cu riscurile cunoscute și posibilele consecințe neintenționate. În forma actuală, e doar o acțiune de pedepsire (Pundicity versus Publicity) STOP Atenție! Se lansează zilele astea, ca alternativă la mască, Viziera Vuitton, la numa’ 800 de euroi. De plexiglas, dar de firmă. “Bașca că poate fi purtată și ca șapcă” STOP Când nu se ia de Gala societății civile, care îl are în juriu pe fostul activist, azi PMI-st, Bucurenci, 2035 dă gogoși răsuflate. De pildă “știrea” că, în California, vapatul va fi tratat la fel ca fumatul, inclusiv în privința creșterii vârstei legale pentru consum, de la 18 la 21 de ani. Numai că, între timp, cum relatam în Fumigenele de luni, guvernatorul și-a exercitat dreptul de veto, iar legea a fost respinsă STOP Unii mor de inimă rea, alții de ai Dracului. Persoanele ostile, cele care pun răul în față și negativiștii sunt mult mai expuși la atacuri de cord repetate, relevă Universitatea din Tennessee. Aviz activiștilor (HEXAVALENT)

 

 .

 

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 12:06

Poate că nu este încă dezintegrare, cum spune un scriitor prizat, dar degradare este cât încape, iar tristețe, pe măsură. O țară cu potențial considerabil este, în fapt, blocată.

În context, apar tot mai mult formulări memorabile, care surprind concis situația. Bunăoară, unul dintre scriitorii de primă linie acuza reducerea vieții României la „penali”, cu punerea în paranteză a efectivilor penali și a nevoii de dezvoltare. Ca urmare, performanțele regimului au devenit un fel de “pârțăgărie”.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 00:00
Avertismentul lui Soljenițân adresat Occidentului

Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, pe când eram încă un copil, îmi amintesc că am auzit o serie de oameni în vârstă oferind următoarea explicație pentru marile dezastre care au avut loc în Rusia:  Oamenii l-au uitat pe Dumnezeu; de aceea toate acestea s-au întâmplat.

De atunci am petrecut aproape cincizeci de ani lucrând la istoria Revoluției noastre; în acest proces, am citit sute de cărți, am adunat sute de mărturii personale și am contribuit deja cu opt volume proprii la efortul de a îndepărta dărâmăturile lăsate de acea răsturnare. Dar dacă mi s-ar cere astăzi să formulez cât mai concis posibil principala cauză a Revoluției ruine care a înghițit aproximativ șaizeci de milioane de oameni ai noștri, nu aș putea să o spun mai exact decât să repet:  oamenii l-au uitat pe Dumnezeu; de aceea toate acestea s-au întâmplat.

Mai mult, evenimentele Revoluției Ruse nu pot fi înțelese decât acum, la sfârșitul secolului, pe fondul a ceea ce sa întâmplat de atunci în restul lumii. Ceea ce apare aici este un proces de semnificație universală. Și dacă aș fi chemat să identific pe scurt trăsătura principală a  întregului  secol al XX-lea, și aici, aș fi în imposibilitatea de a găsi ceva mai precis și mai înverșunat decât să repet încă o dată:  oamenii l-au uitat pe Dumnezeu.

Deficiențele conștiinței umane, private de dimensiunea sa divină, au fost un factor determinant în toate crimele majore din acest secol.

Deficiențele conștiinței umane, private de dimensiunea sa divină, au fost un factor determinant în toate crimele majore din acest secol. Primul dintre acestea a fost Primul Război Mondial și o mare parte din situația noastră actuală poate fi urmărită înapoi. A fost un război (a cărui amintire pare să se estompeze) atunci când Europa, plină de sănătate și abundență, a căzut într-o furie de auto-mutilare care nu a putut să nu-și scape puterea timp de un secol sau mai mult, și poate pentru totdeauna. Singura explicație posibilă pentru acest război este o eclipsă mentală printre liderii Europei, datorită conștientizării pierdute a unei Puteri Supreme deasupra lor. Doar o amărăciune fără de Dumnezeu ar fi putut muta statele aparent creștine să folosească gaz otrăvitor, o armă atât de evident dincolo de limitele umanității.

Același fel de defect, defectul unei conștiințe lipsite de toate dimensiunile divine, s-a manifestat după al doilea război mondial, când Occidentul a cedat tentației satanice a „umbrelei nucleare”. Era echivalent cu a spune: Să eliminăm grijile, să eliberăm generația tânără de îndatoririle și obligațiile lor, să nu facem niciun efort pentru a ne apăra, să nu spunem nimic despre apărarea altora - să ne oprim urechile către gemetele emanate din Est și să trăim în schimb în căutarea fericirii. Dacă pericolul ar trebui să ne amenință, vom fi protejați de bomba nucleară; dacă nu, atunci lăsați lumea să ardă în Iad pentru tot ce ne pasă. Starea jalnic de neajutorată în care s-a scufundat Occidentul contemporan se datorează în mare măsură datorită acestei erori fatale: credința că apărarea păcii nu depinde de inimile puternice și de oamenii statornici,

Lumea de astăzi a atins un stadiu care, dacă ar fi fost descris până în secolele precedente, ar fi strigat strigătul: „Aceasta este Apocalipsa!”

Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu acest gen de lume; chiar ne simțim ca acasă în ea.

Dostoievski a avertizat că „mari evenimente ar putea veni asupra noastră și ne vor prinde nepregătiți intelectual”. Tocmai asta s-a întâmplat. Și a prezis că „lumea va fi salvată numai după ce va fi posedată de demonul răului”. Dacă va fi cu adevărat salvat, va trebui să așteptăm și să vedem: acest lucru va depinde de conștiința noastră, de luciditatea noastră spirituală, de eforturile noastre individuale și combinate în fața circumstanțelor catastrofale. Dar s-a întâmplat deja că demonul răului, ca un vârtej, înconjoară triumfător toate cele cinci continente ale pământului ...

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 00:00

Să începem cu datele așa-zis „tehnice” ale acestei cărți masive, publicată simultan în douăzeci de limbi și în cincizeci de țări (inclusiv la noi) și care a stârnit enormă vâlvă. Le oferă chiar autorul: cartea este rezultatul unei investigații făcute pe teren vreme de patru ani, în Italia și alte treizeci de țări; au fost realizate 1500 de interviuri; printre cei intervievați se numără 41 de cardinali, 52 de episcopi și monseniori, 43 de nunții apostolici, secretari de nunțiaturi sau ambasadori străini, 11 gărzi elvețiene și mai bine de două sute de preoți catolici și seminariști.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 10:48

În cel mai recent editorial al său, analistul Ion Cristoiu remarcă – și bine face – că Nicușor Dan a lipsit de la inaugurarea liniei 5 a metroului bucureștean. Această absență, pe care Cristoiu nu o interpretează, poate avea cauze atât de importante, încât să ne dea încă de pe acum scorul alegerilor pe București. Care ar fi acestea?

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 09:41

Belarusul va primi un împrumut de 1,5 miliarde de dolari din partea Rusiei - o parte din acești bani vor merge pentru a refinanta datoriile vechi, semnalează serviciul de presa al Kremlinul în urma întâlniri liderilor celor două țări la Sochi. Minskul datorează Moscovei 270 de milioane de dolari numai pentru gaz. "Rusia a acordat sprijin masiv și va continua să sprijine economia din Belarus", a subliniat Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului rus. Asistența financiară va contribui, de asemenea, la consolidarea comerțului dintre cele două țări.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „Ce știu cu adevărat cei mai mulți oameni despre Nietzsche – în afară de mustață, de uitătura încruntată și de asocierea stăruitoare cu nihilismul și fascismul? Unde îl încadrăm pe un gânditor care a fost iubit și de Albert Camus sau Martin Buber, și de Adolf Hitler? Orice filosofie este autobiografie, scria Nietzsche, iar în biografia sa care demontează mituri, Sue Prideaux îi aduce pe cititori în lumea acestui excentric genial, aruncând lumină asupra întâmplărilor și oamenilor ce i-au influențat viața și opera.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 22:45
Omagiu adus alegerilor locale

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inaugurat marți - 15.09.2020 linia de metrou M5 Eroilor – Drumul Taberei. Darea acestei magistrale în folosință - acărei construcție a durat 9 ani - a tot fost amânată din diferite motive. Nici acum lucrările nu sunt în totalitate finalizate, dar autoritățile au decis inaugurarea ei cu două săptămâni înainte de alegerile locale:

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 20:45

Forumul Național Cultural „Brâncoveniana”, din 12 septembrie 2020, organizat de oameni de bine și animat de istoricii George Coandă și Valentina Vasile, merită numai cuvinte de laudă. Gândurile de pioșenie, ridicate spre ceruri din Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, vor ajunge desigur la sufletul lui Constantin Brâncoveanu, ale fiilor Constantin, Ștefan, Radu, Matei, precum și al sfetnicului Ianache, ajunși să fie părtași ai patimilor lui Hristos, încununați cu sacra coroană a muceniciei.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 20:42

Curtea de Apel Bucuresti a respins marti, 15 septembrie, o cerere de revizuire, cale extraordinara de atac, formulata de milionarul Puiu Popoviciu impotriva sentintei la sapte ani de inchisoare, pentru frauda cu terenurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV).

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 11:28

Ingeniozitatea poporului român nu poate fi pusă la îndoială. Ce nu reuște Guvernu, cu toate miliardele alocate de la buget, poate face o simplă cetățeană care probabil ca nu are bani nici să-și cumpere o mască, mai ales dacă nu poate să aștepte până când dom Nelu Tătaru va găsi rezolvarea. Iat-o în imaginea alăturată, soluția sa putând constitui chiar un brevet de invenție!

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:49

Valul de „cereri” DDOS din partea unor servere neidentificate spre site-ul Agenției AMOS News a continuat în ultimele 24 ore cu peste 218.000 „cereri”, dintre care 120.687 „uncached”. Au rezultat 5525 vizitatori unici care au apelat la informațiile Agenției.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:16

Circulă o glumă în mediul electronic. „Dacă PSD trebuie să dispară, unde dispare el?” „În PNL”. Așa sună răspunsul. Și, parafrazând, ne putem întreba ce se întâmplă cu corupții. Dacă ei dispar, unde dispar ei? Răspunsul e că tot în PNL. Iar Nicușor Dan este un bun răspuns în acest sens. El trebuie retras din cursă. Altfel, gluma devine serioasă.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 00:00

Există întotdeauna o scuză pentru a pune restricții totalitare asupra publicului. Există întotdeauna un motiv. Și, adesea, aceste motive sunt concepute pentru a părea logice și practice în acel moment. În Germania, după Primul Război Mondial și până la începutul anilor 1930, militanții bolșevici și Partidul Comunist German (KPD) s-au angajat în sabotaj economic agresiv, violență pe stradă și chiar asasinate. Această situație, alături de Marea Depresiune, a determinat clasa de mijloc germană să susțină Partidul Național Socialist și cel de-al Treilea Reich (fascism). O mare parte din poveste se concentrează pe ororile naziștilor, dar mulți oameni nu sunt conștienți de amenințarea extremă a revoluției comuniste în Europa în acest moment, o amenințare care a fost folosită de naziști ca o justificare perfectă pentru construirea un stat de poliție. Fără existența unui comunism dur, fasciștii nu ar fi avut niciodată sprijinul public necesar pentru a se ridica la putere. În Rusia, după revoluția bolșevică, poliția secretă Cheka a fost creată în numele prevenirii „contrarevoluției”. Acesta este un aspect interesant comun comunismului în special; se agață disperat de narațiunea că ELI sunt „revoluționarii” chiar și atunci când au toată puterea. Deci revoluția nu se oprește niciodată pentru că există întotdeauna oameni care nu sunt de acord cu comunismul. Oricine refuză să respecte mandatele marxiste devine un dușman imperialist și un bogeyman și este prezentat ca un exemplu de ce revoluția trebuie să continue pentru totdeauna. Statul polițienesc trebuie să existe pentru totdeauna pentru a eradica clasele malefice care se ascund în umbră. În timpul epidemiei de gripă spaniolă din 1918, un virus cu o rată a mortalității mult mai mare în rândul tinerilor americani decât coronavirusul de astăzi, marile orașe americane precum New Orleans au introdus legislația marțialismul și închiderea economiei; au închis școli, biserici, mijloace de transport în comun și locuri de recreere. Desigur, în ciuda acuzațiilor făcute în urma Covid, aceste măsuri au contribuit cu greu pentru a opri răspândirea virusului și publicul a fost frustrat de incapacitatea sa de a funcționa în economia de zi cu zi (sună familiar). Oamenii au început să se răzvrătească împotriva restricțiilor care duceau la deteriorarea situației financiare și guvernele puteau face puțin în acest sens. Am observat că mass-media obișnuită a încercat, în ultimele șase luni, să rescrie istoria gripei spaniole ca și cum măsurile legii marțiale ar fi fost un succes, chiar dacă, în cele din urmă, gripa a făcut-o. și-a urmat cursul natural în majoritatea orașelor americane. Infecțiile și decesele au continuat fără întrerupere până când virusul a ars și a dispărut (nu s-a produs niciodată un vaccin eficient, deși multe încercări nu au avut succes, din cauza presupunerii că boala a fost bacteriană). Acțiunile legii marțiale au servit doar pentru a trage cronologia virusului. Ai putea spune că acum o sută de ani, guvernele nu aveau aceleași instrumente ca și astăzi. Dar suntem cu adevărat atât de departe? Virologii au lucrat la un vaccin SARS eficient de aproape două decenii, fără prea mult succes ; ideea că pot dezvolta un vaccin eficient împotriva Covid în termen de un an (așa cum sugerează multe guverne) pare absurdă. Istoria ne arată că atunci când vaccinurile sunt produse în grabă de autorități, se întâmplă lucruri foarte rele. Indiferent de măsurile de izolare, ratele de infecție continuă să crească în multe țări, justificând blocaje chiar mai lungi sau mai frecvente. Acest lucru creează un ciclu nesfârșit de instabilitate economică pe care publicul nu îl poate suporta, iar mulți oameni încep să se întrebe care este utilizarea restricțiilor pandemice? Acest lucru nu este evident pentru a încetini virusul și pentru a salva vieți, deoarece este puțin probabil ca un vaccin eficient să fie dezvoltat la timp pentru ca măsurile de izolare să fie importante. Dar dacă doriți să construiți rapid un sistem totalitar, atunci utilizarea unei amenințări globale pentru sănătate ca justificare ar putea fi calea de urmat.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 00:00

Povești anti-bullying și povești educative
Roxana Andreea Rusu este psihopedagog și fondatorul  www.AmNăscutAcolo.ro, cel mai amplu site cu povești reale despre naștere scrise chiar de mămici. 

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 18:59

De mai mult timp am intenționat să scriu o recenzie la studiul Pr. Remus Grama, Românii-americani și Marea Unire din 1918/Romanian-Americans and the Great Union of 1918publicat chiar în anul Centenarului Marii Uniri. Adevărul este că am reușit să procur acest volum biling doar la peste un an de la tipărirea sa. Și întrucât am cercetat și eu tangențial subiectul, mi-am propus să-l recenzez într-un periodic de specialitate.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 11:57

Pentru fiecare om viaţa este un dar primit de la bunul Dumnezeu, pentru care avem datoria să îi mulţumim în fiecare zi, atât cât ne este dat să trăim!
Indiferent de durata ei, viaţa este mult prea scurtă pentru a ne irosi timpul lângă persoane care ne displac, ori să trăim nefericiţi în zone sau în spaţii din lumea asta mare şi plină de necunoscut!

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 11:37

Senzația săptămânii a fost reprezentată de editorialul delirant al ambasadorului american Adrian Zuckermann în care adversitatea paranoică față de posibilitatea adoptării de către România a tehnologiei 5G chineze se manifestă sub forma unor predicții catastrofice conform cărora în România va avea loc o nouă Revoluție cu morți și răniți și cu o dominație teroristă din partea Chinei. Este greu de crezut că la Washington nu au mai rămas decât niște idioți care să transmită în acest mod coordonatele politicii externe americane, sau dacă „editorialele” lui Zuckermann reprezintă o supralicitare paranormală, în cheie proprie, a mesajului oficial. Este evident că ne aflăm în fața unui episod dur de concurență comercială. Dar parcă niciodată nu s-a mers atât de departe. De regulă, erau suficiente niște sugestii... sugestive din partea reprezentanților oficiali ai statelor suzerane pentru ca deciziile politice interne să o ia pe calea indicată. Nu este clar de ce ambasadorul a recurs la această formulă care îl discreditează grav ca politician ( care de fapt nici nu este) și ca persoană, ducând cu gândul spre posibilitatea unor afecțiuni de ordin psihologic necontrolate la timp - pentru că succesiunea celor două editoriale indică un curs ascendent spre o criză majoră @ Cea mai gravă dintre acuzele ambasadorului mi se pare a fi reproșul obraznic adresat mass media române care din „lăcomie” ar accepta să facă publicitate firmelor chinezești. Și mă întrei de ce nu s-a recurs la formula mult mai decentă și mai eficientă a îndreptării unor fonduri de publicitate ale marilor firme americane de armament (achiziționat de România în cele mai proaste condiții - față de Polonia, de exemplu) pentru a compensa renunțarea la publicitatea chinezească? Cu ce ar fi fost mai puțin convingătoare - și mai decente - reclamele pentru rachetele Patriot sau pentru avioanele de luptă americane F-16, decât cele pentru telefoanele Huawei? Sau, până la urmă, nu este vorba despre altceva decît miliardul pe care ar trebui să îl plătim chinezilor pentru rezilierea contractelor care au funcționat până în prezent și pe care americanii nu sunt dispuși să le compenseze, preferând să facă recurs la cartea „terorismului IT”? @ Niciodată până acum începeriea anului școlar nu a provocat atâtea discuții și controverse în care se ciocnesc mai degrabă interesele politice decât cele de sănătate. Guvernul ne-a amețit cu „cele trei culori” școlare din care nimeni nu înțelege mare lucru și s-a derobat prin aruncarea pisicii moarte a responsabilităților în curtea administrațiilor locale. Este limpede că nu există metode de evitare a oricăror posibilități de infectare în mediul școlar și că de aici este posibil să vină următorul val major de Covid, dar poate că va trebui să plecăm de la ideea că acesta trebuie înfruntat pentru a găsi căile de a merge mai departe. Nimeni, de la OMS la primăria comunală, nu e stare să spună cât vom mai conviețui cu Covidul și dacă nu va trebui să găsim soluții de adaptare cu valoare permanentă. Mai ales că se anunță și sosirea gripei vulgare, cea din fiecare an, cu care am reușit să ajungem la o înțelegere decentă @ Mai este doar o săptămână până la alegerile locale și traseismul este în floare. Valuri de refugiați ies din tranșeele PSD și ale aliaților săi arborând drapelul alb și se aruncă în brațele deschise ale liberalilor care, primitori cum o fost dintotdeauna, abia așteaptă să-i omenească cum se cuvine, dacă aduc cu ei și ceva electorat @ Un recent sondaj CURS indică un avans de 7 procente al PNL față de PSD, în ciuda performanțelor execrabile ale Guvernului Orban în lupta sa cu pandemia și cu tentațiile corupției sanitare. Iohannis a început deja să se laude cu avansul categoric al partidului său pe care nu mai așteaptă decât să îl instaleze și la volanele Parlamentului. În acest timp PSD înfruntă cu resemnare declinul pentru a cărui contracarare nu pare să mai aibe vreun instrument. Oricum, nu în panoplia lui Ciolacu @ Apropo de bătălia 5G. Se pare că promotorii intereselor americane au găsit căile de a face decizia Parlamentului mai ușoară. La o recentă dezbatere organizată pe această temă, Avocatul Poporului a fost exclus - probabil pentru ca doamna Weber să nu aibă cumva inspirația de a fluiera în biserică și de a strica jocurile @ Am trăit să o vedem și pe asta. Celebrul colider al Binomului - generalul Coldea - a ajuns în fața procurorilor. A celor de la mult blamata SSIJ, în calitate de martor în dosarul procurorului Negulescu. Cel care este de părere că generalul SRI ar fi trebuit audiat de Parchetul Militar pentru evidentă luare de mită de la Ghiță, împreună cu care a făcut vacanțe de vis prin rezidențele din Seychelles. Chiar dacă și-a fabricat niște deconturi, contracarate de aceleași Ghiță cu facturi autentice @ Abordată de un reporter de la BBC, dintre cei mai puțin familiarizați cu zona de protecție instalată de madame Macovei în jurul protejatei sale, Codruța Kovesi s-a dat singură de gol, negând orice argument al reporterului din care rezulta ca fost doar un instrument în mâinile celor care au manevrat Statul Paralel. Cel mai edificator răspuns al său a fost: „La nivel European voi lucra legal!”. Cum adică? Altfel decât la București? (AMBIDEXTRU)

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 10:07

Toată lumea e cu ochii pe Mediterana de est. Acolo unde Turcia se confruntă în prezent cu Grecia și cu Cipru, revendicându-și dreptul de a exploata resursele energetice din platoul continental. După toate aparențele, este în minoritate. Urcându-și în cap Uniunea Europeană. Aproape nimeni însă, privind în această unică direcție a Mediteranei de est, nu a remarcat că bătălia principală ar putea să aibă loc în altă parte. În Marea Neagră. Unde Turcia a descoperit rezerve imense de gaze naturale. Să vedem, fără prejudecăți, cum își apără Ankara interesele.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 08:28

Virușii mută, nu există nicio îndoială, tocmai din acest motiv vaccinul antigripal trebuie actualizat în fiecare an.

„Videoclipul în care Laurence Camoin, profesor de hematologie și Didier Raoult au vorbit ieri, a fost cenzurat de YouTube. De ce ?

„Marile personalități ale lumii științifice” care s-au răspândit pe rețelele de socializare în mesaje de ură irepresionabilă (după ce au mers atât de departe încât să vorbească despre Didier Raoult în New York Times) sunt probabil la originea mai multor rapoarte.

Nu ar trebui să știți nimic despre diferitele mutații ale virusului și despre factorii trombotici asupra cărora acționează hidroxiclorochina, un medicament utilizat din ce în ce mai mult în lume. „Nu există un singur virus. Am detectat șapte mutanți care au circulat ”, a spus cercetătorul de la Marsilia. Potrivit acestuia, „probabil că aceasta nu este o veste proastă”.

„Din iulie, de la apariția acestui al doilea act, genomurile pe care le avem nu sunt aceleași cu cele pe care le-am avut înainte […] Nu există un singur virus. Am detectat șapte mutanți care au circulat [...] Mutațiile pe care le vedem sunt asociate cu degradarea organismelor [ale virusului, nota editorului]. Când se întâmplă, este pentru că lucrurile merg prost pentru bestie ”, a spus Didier Raoult pentru Radio Classique.

Catastrofă: doar vaccinul rus ar funcționa ...

Suntem într-adevăr într-o competiție și într-o cursă geopolitică, aproape mai mult decât sănătatea. Seamănă puțin cu cucerirea spațiului și cucerirea lunii. Mai mult, rușii nu se înșeală și și-au numit vaccinul Sputnik 5 cu un vaccin bazat pe doi adenovirusuri care joacă rolul sateliților. Există toate aceste imagini apropiate de science fiction.

Printre cei mai avansați în cursa vaccinurilor, Universitatea din Oxford și laboratorul anglo-suedez AstraZeneca au anunțat că au semnat un acord cu Fundația Carlos Slim „pentru a produce între 150 și 250 de milioane de vaccinuri pentru toată America Latină cu excepția Braziliei, care va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021 ”.

Pentru a reuși, nu au ezitat să manipuleze studiul de recuperare, oferind doze letale de hidroxiclorochină pacienților; a fost necesar să se demonstreze că această moleculă veche nu era eficientă

Ideea este de a distribui un vaccin subcontinentului american la „prețuri rezonabile”, stabilite între 3 și 4 dolari pe doză. Laboratorul AstraZeneca și Universitatea din Oxford efectuează în prezent teste în mai multe țări, combinând faza 2 și 3. În total, 5.000 de voluntari au fost recrutați în Brazilia. În plus, 4.000 de britanici s-au înscris deja în studiile clinice efectuate de prestigioasa universitate.

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunțat că a suspendat studiile clinice ale vaccinului său după apariția unei „boli potențial inexplicabile” la un participant. Aceasta este prima suspendare cunoscută a studiilor clinice pentru un vaccin de investigație împotriva Covid-19.

Comparând vaccinurile de la Oxford și centrul rus Gamaleïa, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a indicat că vaccinul rus Sputnik V este „mult mai fiabil”, deoarece se bazează pe adenovirale umane, în timp ce cel al AstraZeneca este baza adenovirusului maimuței.

Săptămânalul britanic „The Lancet” a publicat rezultatele a două studii pentru vaccinul rusesc anti-Covid-19, efectuate în iunie-iulie a acestui an și care au implicat 76 de participanți, care au arătat că 100% dintre participanți au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus și că acestea nu au prezentat efecte secundare grave. Primele teste sugerează că vaccinul Sputnik V ar declanșa protecție împotriva coronavirusului pe termen mai lung decât cel al anticorpilor.

Vaccinul anti-COVID-19 rus "Sputnik V" a produs un răspuns imun la toți participanții la primele studii clinice, potrivit rezultatelor publicate vineri de jurnalul medical american The Lancet.

Rezultatele celor două studii, desfășurate în iunie-iulie anul acesta și care au implicat 76 de participanți, au arătat de fapt că 100% dintre participanți au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus și că aceștia nu au prezentat efecte secundare grave, d 'după The Lancet.

„Sunt necesare studii mari pe o perioadă mai lungă, inclusiv o comparație cu un placebo și o supraveghere suplimentară pentru a asigura siguranța și eficacitatea pe termen lung a vaccinului”, a adăugat analiza.

Șeful fondului de avere suveran Kirill Dmitriev a declarat joi într-un briefing online că vaccinarea „grupurilor de risc”, inclusiv a personalului medical, va începe și săptămâna viitoare, în mod voluntar.

Peste 20 de țări au solicitat achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, a adăugat el. El a menționat că Rusia a fost de acord să producă vaccinuri în cinci țări.

Kirill Dmitriev a mai indicat că prevede începerea „vaccinărilor masive în Rusia în octombrie”, începutul livrărilor de vaccinuri în străinătate fiind programat pentru noiembrie sau decembrie. O delegație a Ministerului Sănătății din Arabia Saudită este așteptată să viziteze Moscova săptămâna viitoare, a adăugat el.

Rusia a acordat aprobarea de reglementare pentru primul vaccin COVID-19 încă din august, devenind prima țară care a făcut acest lucru.

Cu aceste rezultate publicate pentru prima dată într-un jurnal internațional și lansarea săptămânii trecute a unui studiu clinic avansat de 40.000 de persoane, Moscova a răspuns criticilor săi, în special în străinătate, a comentat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran rus care a ajutat la finanțarea vaccinului.

Protecția limfocitelor ar fi mai puternică decât cea a anticorpilor

Potrivit acestuia din urmă, cel puțin 3.000 de persoane au fost deja recrutate pentru procesul la scară largă al Sputnik V, ale cărui rezultate sunt așteptate în octombrie sau noiembrie.

Lancet a adăugat că studiile timpurii sugerează că vaccinul Sputnik V declanșează un răspuns de la anumite celule ale sistemului imunitar, limfocitele T. Acestea pot oferi protecție pe termen mai lung decât anticorpii împotriva coronavirusului.

Fiți siguri că nu mâine vom fi inoculați cu un vaccin rusesc, mass-media ne-au condus să credem că un medicament inofensiv a fost letal, apoi un vaccin rusesc ...

Subscribe to Comentariu