Publicat: 16 Decembrie, 2019 - 18:00
Share

70 de copii si adulti din localitatea ilfoveana Nuci au beneficiat, sambata, de controale gratuite amanuntite pe specialitatile: cardiologie, ORL, gastroenterologie, diabet si boli de nutritie, oncologie si pediatrie, în cadrul campaniei “Sanatate pentru sate”. De asemenea, toti pacientii au beneficiat de investigatii EKG si ecograf. Aceasta a fost cea de-a 69-a ediţie a programului social filantropic derulat de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si ultima din acest an.

Dr. Larisa Chiriac, medic specialist Pediatrie, a suliniat: "Este o initiativa extrem de buna pentru toate categoriile de varsta, mai ales pentru pediatrie, din punctul meu de vedere pentru ca anumite boli trebuie tratate cat mai repede, iar parintii nu sunt informati sau nu au timp sau au foarte multi copii si este foarte dificil pentru ei ca si cost sa fie vazuti de catre un specialist, medicul de familie neputand sa ii ajute in toate privintele".

Dr. Nicoleta Ungureanu, medic specialist ORL, a afirmat: "Este o satisfactie sa putem ajuta acesti oameni care nu au posibilitatea sa seplaseze pana in Bucuresti sa fie vazuti de specialisti".

Dr.Carmen Zaharescu, medic specialist Cardiologie, a mentionat: "A fost un an plin, dar per total campania noastra a adus beneficii pacientilor, am avut pacienti care au primit tratament inainte neavand niciun medicament la domiciliu, pacienti care dupa campanie s-au simtit mult mai bine".

"O activitate care a adus foarte multa bucurie in localitatea Nuci. Noi am mai fost si acum 2 ani de zile cu aceasta campanie. Acum, Parintelui Paroh i s-a solicitat sa revenim. Acesti oameni au o mare nevoie de o asemenea campanie datorita faptului ca locuiesc la o distanta considerabila fata de Bucuresti si se deplaseaza mai greu in oras, iar medicii specialisti se gasesc mai greu la sate si comune", a declarat Danut Pruna, Coordonatorul Voluntarilor Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Preotul Paroh Gheorghe Nuta Popescu, de la Parohia Nuci, Judetul Ilfov, este cel care le-a solicitat voluntarilor sa deruleze o noua editie a campaniei “Sanatate pentru sate”, in beneficiul cetatenilor din localitate.

Preotul Paroh Gheorghe Nuta Popescu a specificat: "Dorim sa intensificam astfel de activitati atat in parohia noastra, cat si in alte parohii din zona pentru ca sunt foarte multi oameni care au nevoie de sprijin, in special medical si nu numai, lucru pe care voluntarii il fac de mult timp cu sarg, cu dragoste si cu profesionalism. Noi suntem la a doua activitate “Sanatate cu sate” pe care o facem impreuna cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului".

"Azi a fost minunat, initiativa binevenita, aglomeratie mare, multumim doamnelor asistente care ne-au anuntat, iar medicii au fost extraordinari, au dat dovada de foarte multa rabdare, intelegere", a spus o pacienta.

"E o treaba foarte buna pentru noi si mai ales ca foarte multa lume nu are posibilitati sa mearga sa faca pe cont propriu analize. Noi suntem multumiti de aceste servicii", apreciat o alta pacienta.

"La spital nu avem timp sa ne ducem si a venit spitalul la noi", a concluzionat a alta beneficiara a programului social filantropic.

 

Campania “Sanatate pentru sate” se desfasoara in baza unui protocol incheiat intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, peste 8700 de persoane beneficiind de consultatii, analize si consiliere medicala, de la debutul programului.

Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.

 

Tag-uri Nume: