Publicat: 8 Aprilie, 2020 - 10:40
Share

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov, începe săptămâna viitoare campania de combatere a insectelor de disconfort.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ” Să nu uităm că există viață și după coronavirus. E adevărat, principala bătălie o dăm acum cu pandemia. Dar în același timp cu pandemia avem de rezolvat și alte sarcini care ne-au rămas din viața noastră de dinainte de criză. Azi m-a anunțat directoarea Serviciului de Dezinsecție că au început să apară femelele țânțari și că ar trebui să le omorâm până să depună ouăle. Așa că de luni intervenim terestru, apoi dăm cu substanțe și din avion, ca să omorâm larvele. Vom stropi în colaborare cu primăriile. Vom avea câte un delegat de la CJ și de la primărie în echipele din teren, ca să nu rateze nicio străduță, iar dumneavoastră îi veți putea urmări pe GPS. Dacă vedeți că au ratat vreo stradă, puneți mâna pe telefon și sunați responsabilul de acțiune. Va avea telefonul public pe site ul nostru și pe pagina de Facebook. Vom stropi terestru și avio o dată pe lună”.

Acțiunile terestre vor avea loc seara, după ora 19.00, cu insecticidul Cymina Plus, în doză de 50 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Calendarul acțiunilor de dezinsecție va fi anunțat din timp, pentru fiecare localitate din județul Ilfov.

Fiecare mașină care va face dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

Mesajul complet al președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, despre lansarea campaniei de dezinsecție poate fi găsit pe pagina de Facebook, accesând link-ul:

https://www.facebook.com/137220323046736/posts/2485261748242570/?d=n
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: