Publicat: 5 Ianuarie, 2014 - 15:02
Share

Aceasta va fi tema primei ediţii din 2014 a “Cafenelei de ştiinţă” (cafeneauadestiinta.radiocultura.ro) din data de 6 ianuarie 2014, transmisă în direct la Radio România Cultural dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între orele 19.00 şi 21.00, de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

O ediţie care se vrea o poveste despre mari fizicieni ai lumii – Richard Feynman, Peter Higgs, Francois Englert, ca să menţionăm câteva dintre numele mari – dar şi despre majorele lor contribuţii în fizică.

O ediţie al cărei „pretext” este Premiul Nobel pentru fizică pe anul 2013 pentru descoperirea bozonului Higgs, „particula lui Dumnezeu” cum, inspirat, a numit-o un ziarist, dar şi apariţia, la editura Humanitas, a două cărţi de excepţie: Vă ţineţi de glume, domnule Feynman!. Aventurile unui personaj ciudat, semnată de însuşi Richard P. Feynman şi Omul cuantic. Biografia ştiinţifică a lui Richard Feynman, a lui Lawrence M.Krauss, ambele apărute în traducerea şi cu grija lui Vlad Zografi, editor Humanitas.