Publicat: 15 Octombrie, 2017 - 15:20
Share

Un bărbat acuzat că şi-a sechestrat şi abuzat sexual fetiţa de 9 ani a fost lăsat în libertate, după ce instanţa a decis că nu reprezintă un pericol. Calvarul copilei a început după moartea mamei. Tatăl o ţinea închisă în balcon, fără mâncare, de multe ori şi fără apă şi nu o lăsa să ia legătura cu rudele. 

Cruzimea bărbatului i-a şocat până şi pe anchetatori. Omul, în vârstă de 46 de ani, şi-ar fi tratat propriul copil mai rău ca pe un animal. Coşmarul prin care a trecut copila luni întregi a ieşit la iveală după ce o mătuşă din partea mamei a reclamat la Protecţia Copilului faptul că nu o poate vedea pe fetiţă. Poliţia a intrat imediat pe fir.

”Din datele și probele administrate în cauză a rezultat că minorei, aflată în grija tatălui, mama fiind decedată, îi este îngrădit accesul la orice utilitate a locuinței. De asemenea, reiese și că bărbatul, în mod repetat, ar fi atins minora în zone intime”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat.

Scenele abominabile se petreceau în balconul apartamentului, acolo unde fetiţa de 9 ani era ţinută prizonieră. Tatăl nu o lăsa nici măcar să se spele şi o hrănea doar cât să supraviețuiască.

După audieri, Poliţia Capitalei a dispus reţinerea bărbatului, însă magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis că bărbatul nu reprezintă un pericol şi poate fi cercetat în libertate.

Psihologii spun că fetiţa va avea nevoie de ani întregi de consiliere psihologică şi terapie pentru a trece peste aceasta traumă.