Publicat: 27 Iulie, 2013 - 09:00
Share
100 de aeronave şi peste 100 piloți și parașutiști

100  de aeronave în evoluţii aeriene şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti de elită vor evolua, sâmbătă, în spectacolul aviatic Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition. Evenimentul se va desfăşura pe Aeroportul Băneasa, sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.

În premieră pentru Bucureşti, la show-ul aerian vor evolua Baltic Bees - formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, care execută manevre artistice de maximă dificultate, dar şi Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul.

Pe parcursul evenimentului, care va celebra 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României, vor evolua multe alte nume din elita acrobaţiei aeriene mondiale, precum Flying Bulls (cu spectaculoasele aeronave Alpha Jet şi B-25J), Polish Eagles Foundation (cu celebrul model MIG 15), dar şi artişti ai acrobaţiei aeriene din România - Aeroclubul României, Iacării Acrobaţi, Hawks of România, alături de cei mai mai buni profesionişti ai manşei din cadrul TAROM, structurilor de aviaţie ale MAI etc.

De asemenea, Aeroportul Băneasa va găzdui, sâmbătă, a doua ediţie a expoziţiei de aviaţie generală - General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse zeci de aeronave, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.

'Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi propune ca Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition să devină un eveniment emblematic pentru România, aşezând Bucureştiul pe harta internaţională a evenimentelor din domeniul aviatic', menţionează CNAB.

Evenimentul este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, ROMATSA, Clubul Sportiv AIBO şi ROMAERO.

Programul BIAS 2013, conform paginii de Facebook „Bucharest International Air Show” este:


Sambata, 27 iulie

9:00-14:00 – Spectacol aerian

19:00-21:30 – Spectacol aerian „Zbor in asfintit”

Duminica, 28 iulie

9:00-14:00 – Spectacol aerian

Programul expozitiei General Aviation Exhibition & Static Display

26 iulie, orele 10:00-18:00 - Ziua specialistului

27 iulie, orele 9:00-22:00

28 iulie, orele 9:00-14:00


Atat la mitingul aviatic, cat si la expozitie, intrarea spectatorilor este libera, accesul acestora facandu-se prin Romaero, incepand cu ora 8:00.