Publicat: 17 Ianuarie, 2020 - 10:14
Share

Aviația israeliană a efectuat o serie de bombardamente  în Gaza, în cursul zilei de joi. (știre în curs de completare)

Gaza, "o adevărată închisoare în aer liber"

Un grup de episcopi catolici din Europa și America de Nord întorși recent din vizita lor în Țara Sfântă, au semnat o declarație comună care evidențiază „criza umanitară profundă” din Gaza, despre care susțin că a devenit o adevărată „închisoare în aer liber”.

 

În cadrul acestei vizite, episcopii au săvârșit sfânta Liturghie pe 12 ianuarie în Gaza, pentru a „reaminti celor din mica comunitate creștină că nu sunt uitați”, potrivit comunicatului. Episcopii au luat apoi o masă cu comunitatea catolică, care numără aproximativ 15 familii sau 100 de persoane, și care suferă recent de deficiențe grave de apă și electricitate. Din cele declarate de episcopi, guvernul israelian i-a împiedicat pe creștinii din Gaza să călătorească la Betlehem sau să viziteze prieteni și rude în Cisiordania în perioada Crăciunului 2019.

 

Alcătuită din episcopi din toată Europa, America de Nord și Africa de Sud, această misiune a fost fondată acum 20 de ani cu scopul de a sprijini comunitățile creștine din Țara Sfântă. De-a lungul vizitei, episcopii s-au întâlnit și cu tineri, atât creștini, cât și musulmani din Ierusalim și Ramallah, cu oficiali palestinieni și israelieni și cu surori religioase care lucrează în regiune, întreprinzând activități umanitare.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: