Publicat: 6 Noiembrie, 2013 - 13:57
Share

Fostul premier Emil Boc apreciază că Guvernul Ponta este vinovat pentru taxele impuse românilor, şi nu FMI. Şi asta, pentru că Execitivul nu poate asigura creştere economică.

"Guvernul taxelor, care este Guvernul Ponta, îşi bagă mâna până la cot în buzunarul cetăţenilor, dar, din nefericire, găseşte tot mai puţini bani în buzunarele oamenilor. Nu FMI este vinovat pentru taxele Guvernului Ponta, ci Guvernul Ponta este vinovat pentru taxele pe care le impune românilor, neavând capacitatea de a asigura creştere economică. Este de un an şi jumătate la guvernare, va mai fi şi în 2014, şi nici anul viitor, după trei ani, nu va fi depăşită creşterea economică din 2011. În 2011 veneam după un an greu, 2010, cu cele mai dure măsuri de austeritate, şi am avut o creştere economică de 2,2 la sută. Asta spune tot despre dimensiunea acestui Guvern, care nu este preocupat de investiţii şi locuri de muncă. Dacă este un examen pe care l-a picat cu brio acest Guvern este cel al locurilor de muncă, al investiţiilor şi al menţinerii şomajului la un nivel satisfăcător. Acest Guvern nu are bani pentru a susţine economia şi atunci mai pune o taxă", a declarat Boc miercuri, într-o conferinţă de presă.

Referitor la taxa "cu eurocenţii pe benzină este caraghioasă", Boc a declarat: "Taxa «Aici sunt banii dumneavoastră» a fost inclusă o dată în preţul benzinei. Acum, aceeaşi taxă, readaptată în manieră Ponta, este dublată, ceea ce, din punctul meu de vedere, este neconstituţional. Nu poţi, aceeaşi taxă, să o pui de două ori. A doua şmecherie, tipic guvernamentală, este că nu o spui în lei, ci în eurocenţi, să sune mai bine 7 eurocenţi decât 0,39 de lei. Guvernul celor 30 de taxe de până acum îşi pune economia pe butuci şi bagă adânc mâna în buzunarul românilor, în care se găsesc tot mai puţini bani".