Publicat: 28 Octombrie, 2017 - 12:12
Share

Caz şocant în judeţul Bihor, unde un bărbat de 43 de ani a fost ucis înt-un accident de vânătoare chiar de către naşul său, consilier local în comuna Măgeşti. Aceştia au ieşit, împreună cu alte câteva cunoştinţe, la o partidă de vânătoare în apropiere de satul Glăşeni. Într-un moment de neatenţie victima s-a speriat şi a făcut zgomot. Atunci, naşul său, Florian Maliţa, a crezut că este un animal şi l-a împuşcat mortal în piept.

Tragedia a avut loc în apropiere de comuna Măgeşti, unde consilierul local, Florian Maliţa, a ieşit la vânătoare împreună cu finul său şi alte două persoane. După ce au aşezat hrana pentru animale, s-au pus cu toţii la pândă. La un moment dat, finul consilierului s-a speriat şi a sărit în picioare, convins că se apropie prada. Politicianul a reacționat imediat și a tras, însa nu în animalul care se aproapia, ci, din greșeală, în finul său.

”În urma primelor cercetări efectuate la fața locului în condiții de noapte s-a constatat că evenimentul s-a produs în extravilanul comunei Măgești, unde se desfășura o partidă de vânătoare, în cadrul căreia un bărbat de 43 de ani din Tetchea a fost împușcat mortal în zona pieptului de un bărbat de 41 de ani din Măgești, județul Bihor.

Aceste cercetări sunt continuate de politiștii serviciului arme sub coordonarea procurorului de la judecătoria Alesd, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând ca în cazul anchetei să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care a fost organizată partida și legalitatea organizării acesteia. Armele celor două persoane au fost ridicate în vederea efectuarii cercetărilor”, a declarat Alina Dinu, purtător de cuvânt IPJ Bihor