Publicat: 3 Februarie, 2013 - 17:59
Share
"Citiţi Constituţia!"

 Şeful statului Trăian Băsescu i-a criticat dur pe politicienii care au enunţat public posibilitatea suspendării sale din fucţie, dar şi pe cei care vin apoi şi spun că nu îl suspendă.
 
"Aş vrea să mai clarific un lucru legat de statul de drept. Văd că a apărut un nou fenomen legat de suspendarea preşedintelui. Unul vine şi spune că îl suspendăm pe preşedinte, apare altul şi ia apărarea, că nu îl suspendăm. Sunt ridicoli. Nu fac decât să se penibilizeze", a spus, duminic, într-o conferinţă de presă, Traian Băsescu.
 
Băsescu a arătat că "preşedintele României are un mandat pe care îl dobândeşte prin algeri libere şi în care condiţia este să obţină 50% din voturi plus unul".
 
"Nu există condiţia să îşi menţină intenţia de vot peste 50% plus unu. (...) Ce s-ar întâmpla dacă şefii de stat aleşi cu 50, 51%, 52% în fiecare an i-ai verifica printr-un referendum să vezi dacă mai au 50% plus unu?", a adăugat preşedintele.
 
"Consider ridicole abordările tuturor acestor domni care una-două vorbesc despre suspendare, iar alţii sar şi spun că nu îl suspendăm. Sunt penibili, să citească Constituţia!", a susţinut Traian Băsescu.