Publicat: 2 Septembrie, 2015 - 09:54
Share
Update: S-a schimbat încadrea juridică din şantaj în ameninţare

Update: S-a schimbat încadrea juridică din şantaj în ameninţare! Asta înseamnă că fostul preşedinte riscă cel mult un an de închisoare.

Update: Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, unde va fi audiat în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj.

În faţa Parchetului s-a strâns şi un grup de protestatari care deţin pancarte pe care scrie: "Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept" sau "Băsescu la puşcărie!", . La momentul sosirii preşedintelui, oamenii au huiduit şi au fluierat.

Avocatul lui Băsescu, Claudiu Dinu, a declarat: "Din punctul meu de vedere, acest dosar nu ar trebui să ajungă în instanţă. Clientul meu este pregătit pentru orice. O să ne prezentăm în continuare la Parchet sau la instanţă după cum va fi cazul", a spus Claudiu Dinu.

În acelaşi context, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a spus că nu există ”nicio soluţie de împăcare în acest dosar”.

"S-a schimbat încadrarea, de la șantaj, la amenințare. (...) Înseamnă că ușor, ușor justiția se apropie de adevăr", a declarat Băsescu.

La sosirea la parchet, Traian Băsescu a declarat: "Sunt pregatit pentru orice, dar cu încredere în justiție. Nu am emoții, pentru că ai emoții când încalci legea". 

Surse judiciare susţin că procurorul de caz doreşte să schimbe încadrarea de la şantaj la infracţiunea de ameninţare, scrie Radu Tudor pe blogul său. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu este aşteptat miercuri la Parchetul General pentru a da o nouă declaraţie în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea.

Reamintim că fostul preşedinte a mai fost audiat, la Parchet, pe acelaşi subiect, în luna martie a acestui an.