Publicat: 1 Noiembrie, 2019 - 16:22
Share

Echipa feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA), potrivit paginii de Facebook a forului naţional.

''Un vis devenit realitate: România va fi reprezentată la Tokyo 2020 în competiţia feminină de baschet 3x3, acolo unde, momentan s-au mai calificat doar Rusia, China şi Mongolia'', anunţă Federaţia Română de Baschet.

Federaţia a mulţumit Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi partenerilor de la Sport Arena Streetball ''pentru aportul adus la această performanţă istorică, precum şi celor peste 1.000 de jucătoare din România participante la competiţiile de baschet FIBA3x3'', dar şi altor factori care au contribuit la această reuşită: antrenori, cluburi, arbitri, oficiali, voluntari, unităţi de învăţământ, asociaţii judeţene sau doar simpli iubitori ai baschetului.

Baschetul 3x3 va fi prezent în premieră la Jocurile Olimpice, în 2020, la Tokyo.

La masculin s-au calificat deja la turneul olimpic de baschet 3x3 serbia, Rusia, China şi Japonia (echipă gazdă).

Turneele de baschet 3x3 de la JO 2020 vor avea loc în perioada 25-29 iulie.

Echipa masculină a României se află pe o listă de aşteptare pentru un ultim turneu de calificare, Universality Olympic Qualifying Tournament, care va avea loc în aprilie 2020, la Budapesta.

România avea deja 50 de sportivi calificaţi la JO 2020 înaintea anunţului legat de echipa feminină de baschet 3x3.

Tag-uri Geo: