Publicat: 4 Februarie, 2013 - 13:54
Share

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că respectă eforturile Guvernului de a îndeplini promisiunile făcute în campanie.

„România reprezintă un exemplu important cu privire la importanța fondurilor europene pentru a putea investi. Apreciez eforturile făcute de premierul Ponta pe parcursul ultimelor 6 luni pentru a respecta angajamentele din iulie 2012. Am discutat despre situația economică, am salutat eforturile Guvernului de a reduce deficitul. E o mare realizare, mai ales în cadrul dificultăților economice. Am rugat să accelereze reformele și să aplice rapid programul de ajustare în derulare”, a declarat Jose Manuel Barroso.

Barroso a spus că nu doreşte o lege a presei.

„Pentru noi libertatea presei e sfântă. Comisia Europeana va apăra întotdeauna o presă libera și pluralistă. Aspecte legate de libertatea și pluralismul presei au fost abordate și în statele membre, și în afară. Libertatea presei e sacrosanctă și Comisia Europeană o apără. Nu avem absolut nici o intenție să propunem reglementarea presei și am fi primii care ar condamna orice fel de atac împotriva ziariștilor”, a mai spus Barroso.