Publicat: 28 Octombrie, 2020 - 15:31
Share
 „Mai puțină poliție și mai multă sănătate” a fost sloganul protestatarilor

O demonstrație împotriva restricțiilor nocturne de pe străzile din Pino Montano s-a încheiat marți seară cu o revoltă. Intervenția polițiștilor antidisturbatori a fost promptă.

Evenimentele au avut loc cu puțin înainte de ora unsprezece noaptea pe strada Cortijo de las Casillas, una dintre principalele căi ale cartierului sevillan Pino Montano.

Până la zece și jumătate, o platformă numită Pino Montano en lucha a convocat un protest împotriva stăpânirii și în apărarea afacerilor din cartier. Demonstrația a fost menită să fie pașnică și astfel organizatorii au insistat prin intermediul rețelelor de socializare.

„ Pentru libertatea și viitorul cartierului nostru ”, a fost deviza marșului, care a încurajat locuitorii să iasă cu un banner pentru a-și arăta respingerea față de noile restricții guvernamentale. Organizatorii au reamintit că masca și menținerea distanței sociale erau obligatorii.

« Este ultima șansă pe care o avem să ieșim și să apărăm afacerile și familiile din cartierul nostru înainte să fie prea târziu și trebuie să vedem cum prietenii și familia noastră închid barurile și magazinele care ne-au fost alături toată viața. «, Adaugă această notă, care amintește că este o concentrare pașnică și unde« nu contează dacă sunteți de stânga sau de dreapta » ,« toate ne-au dat greș ».

Sosirea UIP a provocat revolte

Protestul a progresat, în timp ce se cântau scandări care cereau libertatea și împotriva stării de alarmă și a stării de cuib impuse de guvernul central pentru a opri extinderea celui de-al doilea val al Covid-19. „Mai puțină poliție și mai multă sănătate” a fost un alt strigăt al protestatarilor.

Incidentele au început când au sosit echipele anti-revoltă, care au venit cu ordinul de a dizolva convocarea, deși  nu s-au operat arestări.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: