Publicat: 15 Ianuarie, 2016 - 15:33
Share

Joi, 14 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au prins în flagrant doi bărbați, imediat după săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie.

Întrucât la sfârșitul lunii decembrie 2015, pe raza Secției 19 Poliție au fost înregistrate mai multe infracțiuni de furt din autoturisme iar din administrarea datelor și probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că doi bărbați, în vârstă de 23, respectiv 29 de ani, ar fi implicați în săvârșirea faptelor reclamate, s-a procedat la supravegherea acestora, pentru documentarea activității ilicite comise.

Astfel, în cursul nopții de 13/14 ianuarie a.c., cei doi au fost observați deplasându-se pedestru pe o șosea din sectorul 5, pe timpul traseului bănuiții fiind observați în timp ce verificau mai multe autoturisme, parcate în locuri neiluminate, cu scopul de a sustrage bunuri.

În jurul orei 01.00, bărbații s-au apropiat de un motoscuter parcat, cu intenția de a-l sustrage, moment în care au fost surprinși de către proprietarul vehiculului care, în scopul asigurării scăpării, a fost lovit de către unul dintre bărbați, încercând să fugă cu motoscuterul, moment în care polițiștii au intervenit.

Prejudiciul, estimat la 4.000 de lei, a fost recuperat în totalitate și restituit victimei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, cu unul dintre tineri în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE