Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 12:29
Share

La data de 26 ianuarie 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului T.A., în vârstă de 37 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că, la data de 25 ianuarie 2020, inculpatul T.A. a ajutat o persoană neidentificată până la acest moment, să introducă în România, prin intermediul unei firme de transport din Bistriţa, o cantitate însemnată de cannabis (expediată din Spania).

În acest sens, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa - Năsăud au procedat la efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant a inculpatului, după ce acesta a ridicat coletul, care conţinea cantitatea de 6 kg de cannabis, de la respectiva firmă de curierat.

La data de 26.01.2020, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

La acţiune au participat şi lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud şi jandarmi din cadrul I.J.J. Bistriţa- Năsăud
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Tag-uri Institutii: