Publicat: 24 August, 2018 - 12:35
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei decedate, care ar fi fost plimbată între spitale, la Satu Mare    

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei decedate care ar fi fost plimbată între spitale, la Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Portalul Presasm a publicat, în 2 august 2018, un articol intitulat „Acuzaţii grave: femeie moartă, plimbată între spitale la Satu Mare”, în care se relata cazul unei bolnave decedate, care a fost iniţial internată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Satu Mare, apoi mutată fără niciun diagnostic la secţia de Boli interne, urmată de o revenire la urgenţe şi în final trimisă la Boli infecţioase. Decesul femeii a fost provocat de un şoc septic. Familia femeii îi acuză pe medici de neglijenţă şi spun că ruda lor a făcut muliple infecţii pe perioada spitalizării.
 

Tag-uri Institutii: