Publicat: 1 Ianuarie, 2015 - 14:00
Share

Baie fierbinte în aer liber, între zapadă şi brazi. Este experienţa inedită de care au avut parte turiştii care au mers de Crăciun în satul Vârtop, din judeţul Alba. Proprietarul unei pensiuni a transformat un butoi uriaş într-un loc de relaxare. După ce se distrează pe pârtiile de schi, turiştii se aruncă în apa caldă din butoi.

„Stăm o oră, o oră jumătate, că nu-ţi mai vine să ieşi. Stai în apă fierbinte şi afară vezi zăpadă aşa, de 20 de centimetri, şi când ai şi brazi cu zăpadă, acum s-a topit că a plouat, e minunat aşa”, a spus turistul Cristian Căpraru.

În jur de 40 de turişti au venit de Crăciun la pensiunea din Arieşeni. „E ceva inedit, n-am mai văzut până acum niciunde. În aer liber, seara mai ales”, a spus un alt turist.

Ciubărul este făcut de meşteri din zonă din lemn de brad. „Apa se încălzeşte de la centrala termică, un sistem de băi norvegiene, adaptat la noi în zonă, atrage foarte mulţi turişti”, a spus Alin Bibici, administrator de pensiune.

Satul de vacanţă Vârtop-Arieşeni este în Munţii Apuseni, la limita dintre judeţul Bihor şi Alba. Acolo sunt amenajate trei pârtii de schi.