Publicat: 25 Septembrie, 2020 - 09:00
Share

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, cu Veaceslav Şaramet, preşedintele Patronatului Antreprenorilor din Republica Moldova.

In cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte referitoare la problemele cetăţenilor români născuţi în Moldova, cu domiciliul în Bucureşti.

Primarul General, Gabriela Firea:

"Am identificat o nouă clădire unde sa funcţioneze Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, aflata acum in Centrul Vechi, care sa fie poziţionată într-o zonă mai accesibilă şi dimensionată corect pentru numărul mare de cetăţeni care se adresează zilnic acestei autorităţi.

Punem această clădire la dispoziţia Guvernului României, chiar dacă nu este responsabilitatea noastră, pentru că este vorba de cetăţenii noştri români de peste Prut.

Guvernul trebuie să asigure toată logistica necesară şi personalul astfel încât să nu mai vedem acea aglomeraţie permanentă la sediul ANC din Centrul Vechi.

De asemenea, am discutat deja cu primarii de sectoare pentru optimizarea procesului de transcriere a certificatelor de naştere şi căsătorie româneşti:

- suplimentarea numărului de funcţionari;

- stabilirea unui program de lucru permanent;

- transparentizarea procesului prin programare eficientă online.

Totodată, am stabilit acordarea de burse/stimulente financiare elevilor originari din Transnistria".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: