Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 07:43

Am încercat să aflu cîte ceva despre desecretizarea totală a mailurilor doamnei Hillary Clinton, în speranța că voi afla ceva în plus despre afacerile lui Joe Biden în România. Rudy Giuliani a pomenit de ele și le-a anunțat ca pe un mare scandal (bombă, cum zic Ciutacu și Gâdea unui asemenea material). Surpriză! N-am găsit mare brînză. Știruțe, ironii, mărunțișuri!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 11:33

Președintele vorbește din ce în ce mai mult și spune din ce în ce mai puține lucruri interesante. Iese din ce în ce mai des, semn că se plictisește de moarte. Se umflă în pene să ne arate că el este președintele României dar se dă de gol cu fiecare apariție. Ba nu știe, ba nu este treaba lui, ba nu poate, ba este deranjat de întrebare, ba se laudă cu proiecte pe care le-a prins din zbor din promisiunile altora. Drept pentru care la ultima conferință de presă ne-a atras atenția că el:

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 18 Octombrie, 2020 - 10:54

De îndată ce Ionuț Cristache a anunțat vestea la început de ”România 9” am început să înjur. Nu-i destul că au spurcat Universitatea din Cluj? Din delirurile lui Vasile Dâncu au scos de un doctor Honoris Causa, după care sociologul a tras toate sforile posibile să ajungă și academician.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 10:54

Mizerabilitatea lumii politice românești continuă să iasă la iveală și sa facă valuri. De ce acum? Pentru că acum se definitivează listele de candidați pentru pentru parlamentare și urmează alegerile. O dezvăluire șocantă poate deturna un traseu poltic sau poate îngropa un personaj! Care? De regulă, cel luat în cătare de sistem. Adică unul incomod sau periculos! Din acest punct de vedere, dezvălurile lui Cristian Rizea (devenit la Chișinău un Cristian Mihai!) nu arată ca o denunțare generală de sistem. Omul nu are anvergura morală și intelectuală pentru o asemenea operațiune.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 12 Octombrie, 2020 - 12:20

Poliția și procurorul au descins în casa șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Joi a demisionat ca să nu fie luat de pe stradă! Este un aranjament clar și un semn că a fost avertizat ce va păți și i s-a cerut demisia.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 11:25

Mesajul ambasadorului Zuckerman, transmis din SUA către Formul Aspen din România, este antologic. Chiar vesel. Nu se pupă cu realitatea aproape deloc. Ai zice că domnul Zukerman este ambasador într-o altă Românie, nu în cea în care trăim noi în acești ani și în aceste zile.

”România a gestionat criza generată de acest virus cu rigurozitate și cu hotărârea fermă de a-și proteja cetățenii, câștigându-și, astfel, respectul Statelor Unite și al altor aliați din lume. A trimis ajutoare și personal medical în țările vecine și în Statele Unite – vă mulțumesc!”

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 8 Octombrie, 2020 - 20:10

Pentru a nu știu cîta oară, Klaus Iohannis ne-a arătat că el este președintele României și muncește din greu. Dacă nu era această conferință de presă, am fi uitat cu ce se ocupă. Dar, grijuliul nostru președinte, după ce și-a încărcat bateriile la Sibiu, a pus umărul la jurnale pentru a mai adăuga un capitol la opera sa politică. Din păcate, ea este aceeași. Măsurile profilactice și înjurăturile la adresa PSD, rostite repetabil, ca o înjurătură de mamă zisă de un șofer unui neispărvit care îi tot taie calea.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 14:03

„Se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei este undeva la 4 miliarde lei. Să vedem care e eșalonarea plăților, astfel încît să menținem corabia la suprafață”.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 5 Octombrie, 2020 - 04:49

Ieșirea la rampă a lui Klaus Iohannis pe subiectul anticorupției este o operațiune pregătită indelung. A spus-o chiar președintele! El s-a lăudat că a avut mai multe intîlniri pe acesta temă. Bineinteles, n-a menționat SRI. Colectarea de semnături sub genericul „vrem anticorupție” este iarăși un semn. S-au strins doar 25.000 (cam putine!), dar suficinte pentru a spune că poporul cere cu hotarire o relansare a anticorupției de tip Basescu-Iohannis-Coldea-Kovesi.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 3 Octombrie, 2020 - 20:33

Zile tensionate pentru societatea românească. Excese și tensiuni din toate părțile. Practici electorale contestate de ambele părți. Și candidați ai puterii, și reprezentanți ai opoziției reclamă nereguli.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 10:07

Un prieten din cei mai frumoși ani îmi zice: las-o pe Firea. Întrebarea României este:

– Cum se explică scorul USR Plus!

Am vrut să-i răspund:

– Așa cum se explică Iohannis, Kovesi și Fritz!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 12:18

Președintele PSD s-a grăbit să scalde rezultatul partidului său în colonie dulceagă. A pierdut Primăria Capitalei, dar a primit cele mai multe voturi.

”PSD este pe drumul cel bun”, a conchis el, fericit că scapă de concurența înțepatei madam Pandele.

”PSD-ul este pe drumul bun”, ca mielul dus cu atomobilul la tăiere! Crede că a plecat în excursie și că vede lumea și ajunge în frigider. Așa și cu PSD-ul. Este pe drumul cel bun cu un președinte mălăeț și cu replici naive, ca din bancurile pe care le zic parlamentarii pe holul Casei Poporului.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 28 Septembrie, 2020 - 12:05

1. Spre marea surprindere a politicienilor, cetățenii nu s-au speriat de pandemie. S-au organizat cu calm, au respectat regulile, nu s-au agitat din cauza așteptării și au votat după criterii practice. Exceptînd locurile (puține) în care spiritul de mahala a izbucnit (nu violent) alegerile au curs normal. Chiar mai bine decît ne indicau toate premisele.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 12 Septembrie, 2020 - 19:50

Una dintre cele mai grețoase prezențe politice, spilcuitul Rareș Bogdan de la PNL, un soi de vicepreședinte trompetă, de organizator de evenimente și trimis să hămăie către adversari, a ieșit la rampă cu o nouă declarație politică. ”Parchetele sunt prea timorate în fața clasei politice și administrative”. Noua idee transpirată de scăfîrlia celui mai fals personaj țupăitor prin politică este menită a ne spune că anticorupția a rămas vie în PNL, iar unul dintre cei mai viteji combatanți este gata să acuze și împotriva propriului partid.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 6 Septembrie, 2020 - 10:28

Chinuitoarea conferință de presă a lui Klaus Iohannis și scandalul din Poliția Capitalei, cel provocat de polițiști și de cîteva cucoane din presă, m-au obligat să sar peste subiectul revărsării de mahala de pe postul de televiziune Antena 3.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:09

Vremurile cumplite se recunosc după lucrurile banale care, întoarse pe dos, capătă o greutate nebună. Unui om i se poate face dosar pentru că nu a dat bună ziua sau pentru că a purtat o șapcă galbenă. În vremurile cumplite, logica și argumentele devin ridicole. Isteria și frica generează măsuri aberante. Demisia șefului Poliției Române are o explicație stupidă. Să stopăm tărăboiul acesta stîrnit de înmormîntarea lui Florin Motolea (zis Pian), chiar dacă toată nebunia are la bază luptele din interiorul poliției.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 3 Septembrie, 2020 - 12:16

A mai trecut un eveniment. Klaus Iohannis a făcut o conferință de presă. Expunerea președintelui a durat 9 minute. Întrebările cu răspunsurile s-au derulat pe parcursul a 30 de minute. După niște întrebări asupra cărora vom reveni mai pe larg, conferința de presă a președintelui României a luat sfîrșit. Nimeni nu mai avea de întrebat nimic.

Expunerea de 9 minute a președintelui a avut două subiecte. Primul a vizat pandemia. Mesajul „extraordinar” transmis de Sanitarul Nației a fost scurt.
– Fiți responsabili! Singurele arme sunt igiena, distanța și masca!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 10:02

Ce bun ne-ar fi fost acum un guvern cu un proiect de țară! Adică direcții de dezvoltare, mijloace, reforme, educație subordonată proiectului și un plan pentru sistemul de sănătate care să încerce un echilibru între stat și privat, în așa fel încît omul de rînd să nu moară pe drumuri, iar cel bogat să nu fie întreținut din cheltuielile publice.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 11:21

Ne poartă Dumnezeu de grijă ca să nu intrăm într-o criză politică majoră? Planeta este plină de crize și mă îndoiesc că El a avut timp pentru rezolvarea favorabilă a situației din țara noastră. De asemenea, nu cred că neîntrunirea cvorumului este rezultatul hazardului sau al contaminărilor. Blocarea moțiunii PSD este o operațiune complexă, desfășurată pe mai multe planuri. Nu cred că indivizii de la casieria PNL și cîțiva samsari au bătut pe la porțile pesediștilor și le-au oferit funcții și marafeți.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 31 August, 2020 - 10:09

Adevărul este că suntem în cea mai grea situație posibilă. Criză sanitară de proporții cu instituții debile, sărace și împănate cu o mulțime de figuranți. Criză financiară pe drum și criză economică în lume. Nici nu mai știm pe unde suntem noi. Guvern de pîrîți, intermediari, amatori și clienți politici.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 30 August, 2020 - 10:45

Nici în anii cei mai grei ai societății românești, Educația, Cultura și Sănătatea n-au avut miniștri atît de proști. Rîdea țara de Suzana Gâdea, dar era profesor universitar la Facultatea de Metalurgie din IPB și unii ziceau că nu era străină de profesia ei. În cei treizeci de ani de libertate, la cele trei domenii importante pentru România am avut de-a face cu tot soiul de numiri de umplutură. Toate partidele s-au întrecut în a descoperi mediocri sau ratați pe care să-i împingă în aceste ministere esențiale pentru cultura și educația populației.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 27 August, 2020 - 19:44

Ziarele și televiziunile au izbutit să umfle scandalul provocat de moartea lui Mototolea pînă la implicarea președintelui Iohannis. În stilul său de a se spăla pe mîini de orice subiect, problemă sau dosar, acesta a cerut poliției să lămurească lucrurile. Iar șefii Poliției, unși bine cu toate uleiurile schimbărilor, dar și speriați de posibile măsuri ale ministrului, au ieșit la rampă fără să spună nimic.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 27 August, 2020 - 12:52

Președintele nevorbit a chemat țara la o tacla. Avea ceva de zis. Cică vin alegerile și trebuie să respectăm normele. Nu s-au elaborat încă, dar le vom afla. În curînd, vor fi stabilite de guvern. Și regulile obligatorii pentru deschiderea restaurantelor se vor stabili mîine. Le vom afla. Și cum se va proceda în cazul desfășurării anului școlar? Mîine sau zilele următoare se va stabili și vom afla!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 26 August, 2020 - 11:54

Industria ospitalității nu mai rezistă. A trecut la presiuni și la înjurături. Clasa politică s-a speriat și, după ce la diverse întîlniri, a promis o dată fixă (la un moment dat Orban îi zisese lui Mohammad Murad că imediat, de la întîi sau de la 15!”. Și datele de 1 și de 15 s-au tot amînat ca guma din izmene și au ajuns în buza toamnei. Gata! De la 1 septembrie, adică de la sfîrșitul vacanței, restaurantele se deschid! Cei peste 1 milion de oameni din industria ospitalității, rămași jumătate sau două treimi, vor vedea cîți au mai rămas și cu cîți clienți.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 25 August, 2020 - 13:08

De ce credeți că Lays plătește un sac de bani lui Lionel Messi? Ca tot fraierul să saliveze și să se viseze Messi! De ce credeți că Messi este atît de interesat să se amestece cu cartofii prăjiți? Ca să ia și el o sumă frumușică, pe lîngă cea din contractul cu FC Barcelona! Și de ce bea toată ziua o carbogazoasă? Pentru că are cheltuieli enorme și banii de pe cartofii prăjiți și salariul de la FC Barcelona nu-i ajung! Mai simplu și mai pe scurt. Vedetele vînd! Aduc populația la un produs.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 24 August, 2020 - 10:02

PSD și-a ținut congresul online dar și în aer liber, cu distanțările de rigoare, cu scenă și copertină, cu microfoane pentru orchestră și vorbitori.

Exact ca într-o curte, aranjată pentru festivități, pentru un bal sau pentru o slujbă organizată de bisericile mai noi. Și, la propriu, atmosfera de curte îmbrăcată în aer de vară la fel a fost și în substanță. Marcel Ciolacu și-a adus curtea care îl susținea pentru președinția PSD să-l încununeze cu titlul de președinte ales. Și, așa a fost.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 22 August, 2020 - 10:22

Viața are și umor. În cazul nostru, mai rar. Ține și de perspectiva asupra lucrurilor. Dacă ne uităm încruntați la toate declarațiile lui Klaus Iohannis, nu ne rămîne decît să ne înfuriem și să zicem doar: Ai auzit ce-a zis b…. ăla de Iohannis? Nu-i frumos!

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 21 August, 2020 - 09:55

O duduie cam căloasă și cu tată mare mahăr vorbea despre minunăția polițiștilor români și despre situația creată din cauza problemelor de management în Poliția Capitalei. Toate sunt ca pe roze, mai puțin conducerea! Măi, să te minunezi! Pare credibil, mai ales că respectiva televiziune are surse. Una dintre colege chiar are bărbatul șef de cabinet pe la Serviciul de Omoruri.  Iar, la Omoruri, serviciul este condus de o bună bucată de vreme de comisarul șef Radu Gavriș, un fel de răsfățat al televiziunlor, deși, unii spun că este mai mare amator de apariții decît de rezolvat dosare.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 20 August, 2020 - 09:56

Mircea Negulescu Portocală, scos din arest pentru a propti PNL-ul intrat în situație dificilă, a sărit la gîtul lui Victor Ponta. Un șarlatan judiciar încearcă să rupă gîtul credibilității unui impostor politic periculos pentru Orban și Iohannis. Drept pentru care procurorul Negulescu Portocală a fost sfătuit să primească vizita unei echipe de la Realitatea PLUS și să îl dea în gît pe Victor Ponta.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 19 August, 2020 - 11:04

Citez dintr-un articol din Libertatea, semnat de Valeriu Niolae, cel care a aruncat o privire peste biografiile unor parlamentari:

Tip publicație: Intrare blog