Publicat: 18 Septembrie, 2020 - 19:00
Share

Astra Vagoane Călători pregătește o plângere penală pentru Gabriela Firea, după ce primarul general al Capitalei a defăimat (eufemistic spus) imaginea uzinei arădene. Acționarul majoritar al uzinei arădene, Valer Blidar denunță apetitul edilului în funcție pentru firmele turcești și reclamă acuzații mincinoase ale acesteia.

”Nu știu ce plângere penală i-a făcut doamna Firea lui Nicușor Dan, dar Astra pregătește o plângere penală pentru defăimarea imaginii societății și pentru daunele cauzate de afirmațiile mincinoase, inventate fără niciun temei pentru inducerea în eroare a opiniei publice și pentru așa-zise citate inventate din oferta Astra, prin care, de asemenea, aduce grave acuze firmei din Arad. Apetitul domnei Firea pentru firmele turcești nu este o noutate, presa scrie de câțiva ani despre asta, iar acuzațiile mincinoase la adresa noastră și laudele la adresa firmei turcești dovedesc și de data asta temeinicia acuzațiilor la adresa primarului general”, a declarat pentru Club Feroviar acționarul majoritar al Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar.

Plângere penală pentru Gabriela Firea. Valer Blidar: ”Cum poate un primar al Capitalei să se preteze la asemenea josnicii?

El amintește faptul că uzina din Arad derulează în prezent patru contracte care însumează un număr egal de tramvaie cu cel din București. Aproape jumătate din două contracte sunt deja livrate sau în curs de livrare, iar celelaltă se află în diferite faze de fabricație. ”Nu avem niciun asociat, se produce aproape totul la Arad, cu excepția unor componente de electronică industrială, avem cel mai mare grad de integrare dintre fabricanții de profil din Europa și ne întrebăm cum poate un primar al Capitalei să se preteze la asemenea josnicii? Hârtia fără importanță de care amintește doamna primar este documentul cel mai important din întreaga documentație depusă. Este dovada că firma ofertantă a fabricat măcar odată un tramvai conform cu normele europene, iar firma din Turcia nu a fabricat”, a mai spus Blidar.

Omul de afaceri arădean are suspiciuni că Gabriela Firea va încerca să nesocotească sentința definitivă a Curții de Apel București și să redirecționeze către Durmazlar contractul care, potrivit acesteia, trebuie semnat cu Astra Vagoane Călători. ”Ne întrebăm ce mai inventează doamna Firea, doar-doar va găsi o posibilitate de redestinare a contractului către firma agreată, cu toate că tramvaiul fabricat de turci nu poate circula în București. Vedem însă cu câtă grijă doamna primar evită să pronunțe expresia <tramvaiul fabricat>, folosind în toate intervențiile sale noțiunea de <tramvaiul ofertat> și asta pentru că a fost ofertat un tramvai copie aproape fidelă după tramvaiul Astra, adică un prototip, deși caietul de sarcini interzice asta. Turcii nu au fabricat niciodată un tramvai conform și nici nu au omologare. De fapt, aceștia au avut bunul simț și nu ne-au contrazis, ei nu au contestat Decizia CNSC și nici nu s-au prezentat la proces, în schimb s-a judecat cu noi PMB, adică instituția care trebuia să fie arbitru. De ce oare?”, se întreabă retoric Valer Blidar.

Tag-uri Institutii: