Publicat: 20 August, 2013 - 09:51
Share
Când Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru Transporturi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, menţionează, într-un comunicat transmis luni, dezavuează "campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi", arătând totodată justiţia "trebuie îşi facă datoria şi facă lumină" în privinţa acuzaţiilor aduse vicepreşedintelui PNL.

"Partidul Naţional Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidenţă ca fiind cel puţin suspectă, cu atât mai mult cu cât preşedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege", se arată în comunicatul de presă al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

El adaugă faptul că în declaraţia de presă transmisă de Ovidiu Silaghi cu privire la Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta "a precizat în mod clar că nu a influenţat şi nici nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache" şi, de asemenea, "a afirmat că nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite în niciun scop şi nici nu a intervenit în executarea plăţilor din contractul menţionat sau din oricare altul".

"Cu toate acestea, pentru a nu prelungi situaţia de interimat de la Ministerul Transporturilor şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Naţional Liberal şi Guvernului României, Ovidiu Silaghi a făcut un gest de onoare şi a decis să-şi retragă candidatura la portofoliul amintit", continuă sursa citată.

Preşedintele PNL a spus că dezavuează "campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi" şi menţionează că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi să facă lumină în privinţa acuzaţiilor aduse vicepreşedintelui PNL.

"Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi şi constat cu mâhnire că această este o continuare a numeroaselor încercări de discreditare a liderilor PNL", susţine Antonescu.