Publicat: 21 Noiembrie, 2020 - 00:00
Share
În Marea Britanie se pregătește un război psihologic

Șeful britanic al luptei împotriva terorismului, Neil Basu, nu admite că oamenii critică vaccinurile împotriva coronavirusului, deoarece dezinformarea amenință viața umană.

Libertatea de exprimare nu mai contează, deoarece pandemia devorează totul, chiar și rușinea. Cel mai mic indiciu de îndoială cu privire la aceasta este un caz care implică eticheta de „extremism”.

Nimeni nu scapă, deși Basu nu a venit încă să ceară deschis aprobarea unei legi care interzice criticarea vaccinurilor. Se limitează la apelarea la „o dezbatere națională” pentru a încălzi atmosfera împotriva anti-vaccinurilor.

Miercuri, în timpul unei conferințe de presă, campionul luptei împotriva terorismului a mers acolo unde nu a fost chemat să-și exprime îngrijorarea cu privire la „creșterea bruscă a materialului extremist online în ultimii ani”.

Războiul cu IRA s-a încheiat, dar nu și nevoia de a căuta dușmani peste tot. În Marea Britanie a apărut o „nouă tendință îngrijorătoare de radicalizare a tinerilor”, spune Basu. Extremiștii islamici și grupurile de extremă dreaptă folosesc „afirmații false despre coronavirus” pentru a-și radicaliza adepții.

Basu merge atât de repede la jugulară încât chiar și mass-media au reacționat împotriva lui. A fost înșelat și dacă criminalizarea oricărui tip de critică a vaccinurilor nu este suficient de dozată, se poate da înapoi.

Chiar și susținătorii vaccinurilor au început să se plângă pe rețelele de socializare. Există motive complet legitime pentru a le critica, spun unii. Alții recunosc că decizia de vaccinare este (ar trebui să fie) o decizie personală și nu o impunere. În cele din urmă, mulți s-au îngrozit că Basu încearcă să lichideze libertatea de exprimare, „indiferent de păreri”. „Sunt singurul care consideră acest lucru mai îngrijorător decât virusul în sine?”- întreabă un utilizator pe Twitter.

Dar Basu nu vorbește singur. Grupul de politicieni, oficiali și „experți” care solicită cenzura și chiar criminalizarea antivaccinurilor a început să cânte în urmă cu câteva săptămâni. La începutul acestei săptămâni, Partidul Laburist a cerut guvernului să adopte legislație de urgență pentru a impune sancțiuni civile și penale pe rețelele sociale care nu elimină imediat mesajele care contestă axioma conform căreia „vaccinurile salvează vieți”.

În ciuda faptului că nu a fost încă aprobat niciun vaccin, secretarul pentru sănătate al Partidului Laburist, Jonathan Ashworth, a cerut guvernului „să abordeze o parte din pericolele și prostiile anti-vaccin pe care le-am văzut răspândite în mass-media. probleme sociale, care erodează încrederea în vaccin ”.

Între timp, guvernul studiază posibilitatea de a impune coduri QR persoanelor care se vaccinează pentru a putea participa la evenimente de masă, cum ar fi evenimente sportive sau culturale.

Tag-uri Nume: