Publicat: 17 Februarie, 2019 - 12:41
Share
150 de jurnalişti au fost beneficiari ai programului.

 În 2019, Bursele JTI pentru Jurnaliști aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Programul, cel mai longeviv şi singurul de acest tip, a fost lansat în anul 2000, cu susţinere privată, ca o continuare a stagiilor de pregătire pentru ziariştii şi comunicatorii instituţionali din ţările Europei Centrale şi de Est, cu sprijinul autorităţilor SUA. Obiectivul Programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate, cunoaşterea unor medii culturale diverse şi practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

 

                   În cei 20 de ani, aproximativ 150 de jurnalişti au fost beneficiari ai programului. Cu ocazia aniversării, participanţii ediţiilor anterioare au făcut cunoştinţă cu cei mai noi membri ai “Clubului Bursierilor JTI”, câştigătorii ediţiei 2018 - 2019.

 

                   Cei 10 ziarişti vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituţiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, la diverse organisme sau organizatii.

 

                Iată numele câştigătorilor:

 

 1. Andreea DUMITRESCU – TVR
 2. Corina MATLINSCHI – Antena 3
 3. Gabriel AVĂCĂRIŢEI – Wing Media Energy Consulting
 4. Ilie PINTEA – Radio România Actualităţi
 5. Cătălin DEACU - TVR
 6. Arpad LASZLO – TemesvariHirek.ro
 7. Loredana NEGRILĂ - TVR
 8. Sebastian OANCEA – Realitatea de Vrancea, Vrancea24
 9. Ligia VORO – Transilvania Business

     10.    Vlad EPURESCU – adevarul.ro

 

                Cei doi ziarişti români care vor beneficia de un stagiu extins de documentare şi training, timp de o lună, la Bruxelles, sunt:

 

 1. Cătălin DEACU - TVR
 2. Gabriel AVĂCĂRIŢEI – Wing Media Energy Consulting

 

 

                   Ediţiile anterioare au fost organizate, pe rând, cu sprijinul Freedom House România şi al Fundaţiei Euromonitor pentru Excelenţă. Prezenta ediţie este organizată de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul foştilor bursieri şi susţinerea JTI România.

 

Tag-uri Institutii: