Publicat: 15 August, 2014 - 13:00
Share

La mulți ani tuturor celor care poarta numele de Maria, Marian sau similare! De trei generații suntem Marii: mama mea, eu și fetița mea. Vineri voi boteza încă o Maria.

La mulți ani tuturor sătmărenilor de Sărbătoarea Sfântă a Maicii Domnului! Pelerinii care se îndreapta spre Mănăstiri și Biserici de Sfânta Marie să se închine icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, rostesc uneori urmatoarele cuvinte: Nu lăsa, Măicuță, să pierim pe cale, ca noi suntem rodul lacrimilor Tale. Sărbătoare de mare însemnătate atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici, Adormirea Maicii Domnului transmite un mesaj plin de speranță. Urcată la ceruri, Pururea-Fecioara Maria se roagă pentru binele tuturor oamenilor. Fie ca rugăciunile ei să ne facă mai buni, mai harnici, mai cinstiți.

E greu de imaginat democrația noastră, bazată pe piață, fără creștinism. Alianța Creștin Liberală își manifestă grija pentru trup și pentru suflet, pentru rațiune și pentru credință în existența românească.

 4 argumente suport aduc în acest sens:

A.   Creștinismul pune preț pe muncă ca binecuvântare, nu ca pe un blestem și pe chibzuință, solidaritate și caritate.

B.   Creștinismul creează un sistem moral satisfăcător, nu ca cele artificiale care intra în concurență în lumea de azi.

C.   Creștinismul își construiește o mare parte din învățătură pe terminologia economică și folosește contextul economic și social. Însuși Isus a vorbit despre rolul banilor.

D.   Creștinismul a dovedit ca binele rentează, economic vorbind. 

(Andreea PAUL, Prim-Vicepresedinte al ACL, Deputat de Tara Oasului, Satu Mare)