Publicat: 6 Noiembrie, 2013 - 09:57
Share

Prim-Vicepreședintele PDL, Andreea Paul, a semnat următoarea declaraţie de presă:
"Cum traducem în limba română măsurile anunțate pentru anul 2014 de Ponta după negocierile cu FMI?

Ponta îşi bate joc de o ţară întreagă cu un proiect de buget pur electoral pentru 2014. Premierul bagă mai întâi mâna adânc în buzunarele românilor prin taxe noi, scumpește viața românilor, apoi dă înapoi foarte puţin şi doar unora. Premierul dă liber motoarelor de partid - adică primarilor – să cheltuiască anul viitor mult şi pe datorie prin creşterea plafonului de datorie la autorităţile locale. Vom avea din nou în anul electoral 2014 o ţară plină de şantiere pe datorie. Firmele vor fi chemate să lucreze din nou pe datorie și banii îi vor vedea la sfântul-așteaptă, plătiți, eventual, de următorul guvern.

Remarcăm, din păcate, din nou, absenţa oricărei măsuri pentru însănătoşire a mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă. Atenție la ordinea măsurilor luate: creștere explozivă a prețurilor prin taxare agresivă și apoi, infim, creștere a salariilor și a pensiilor.
Concluzie? Guvernul Ponta se va baza în continuare pe suprataxare, tradusă birocratic prin proasta colectare. Economia neagră va încuraja mafia USL. Însuşi Crin Antonescu a recunoscut ieri seară că Guvernul din care face parte nu are NIMIC pentru mediul de afaceri. „Pentru mediul de afaceri, singurul beneficiu este menţinerea cotei unice. Din păcate, nu am putut acum să ameliorăm starea mediului de afaceri”, a spus cu seninătate şeful PNL. Pentru cei de la putere mediul de afaceri nu există decât pentru a fi ameninţat şi taxat.

În an electoral, USL va mări salarii și pensii atât de puțin, încât să se poată lăuda. Creșterile au loc pe fondul scumpirilor stimulate de noile taxe introduse. După cele 30 de taxe noi și impozite majorate se anunță altele noi: accize indexate cu inflația, taxe pe clădirile speciale, inclusiv pe rețelele electrice, taxe suplimentare pe combustibili, care înseamnă prețuri mai mari la toate produsele și facturile.

Taxarea galopantă înghite orice majorare. Taxarea înseamnă de două ori tăierea banilor românilor: o dată prin plata lor directă, a doua oară prin prețuri mai mari plătite pentru toate produsele cumpărate.
PDL a cerut în repetate rânduri Guvernului Ponta relaxare fiscală, dereglementare legislativă și debirocratizare pentru a oxigena mediul de afaceri. PDL a cerut crearea Autorității Naționale pentru Protecția Întreprinzătorului gâtuit de stat. PDL a cerut CAS diminuat cu 5 puncte procentuale la angajator în paralel cu creșterea salariului minim pe economie la 1.000 lei.

Avem o certitudine: Ponta anunță creșterea salariului minim la 850 lei de la 1 ianuarie fără diminuarea CAS. Asta înseamnă taxe pe muncă mai mari pentru angajatori și locuri de muncă noi tot mai puține.

Avem şi o incertitudine: Ponta anunță că după alegerile europarlamentare va crește salariul minim la 900 lei de la jumatatea anului 2014 și va diminua CAS cu 5 puncte procentuale. Mă tem că este o promisiune pur electorală. Vor să treacă alegerile alimentând speranțele românilor, iar imediat după alegeri mă tem că vor găsi argumentele necesare să rectifice din nou negativ bugetul pe anul 2014 și să nu-și onoreze promisiunile. Nu ar fi nici prima, nici ultima promisiune electorală neonorată. Așa au ajuns la putere, așa guvernează: prin minciună și așteptări neonorate.

Cum să se dezvolte clasa de mijloc sub asaltul guvernului socialist primitiv care știe doar să taxeze? Cum să avem mai multe locuri de muncă sub puhoiul de taxe impuse de USL căruia nu-i pasă defel de cei ce muncesc și contribuie la buget, ci doar de împărțirea sărăciei către bugetari și pensionari? Cum să crească nivelul de trai al românilor când corupția endemică din fruntea țării acoperă evaziunea fiscală de proporții, iar corupția e acoperită, la rândul ei, de taxe noi și impozite majorate?

Business-ul privat nu este produs de lux, ci șansa de a îmbunătăți în fiecare zi viața românilor. Dezvoltarea economiei negre încurajează doar mafia de partid. Mediul de afaceri se va întâlni cu Guvernul Alternativă al PDL pe data de 18 noiembrie, orele 15.00, la World Trade Center. Vom discuta despre problemele și soluțiile reale ale celor chemați să creeze noi locuri de muncă și bunăstare. Guvernul actual a dovedit că este incapabil să impulsioneze creșterea economică peste nivelul celui înregistrat în anul 2011.

Creștere economică:
2011: 2,3%
2012: 0,7%
2013: 2%
2014: 2,2% (prognoza FMI)".