Publicat: 11 Iulie, 2019 - 11:05
Share

În luna iunie 2019, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat o serie de amenzi persoanelor care nu au păstrat curăţenia trotuarelor, a arterelor de circulaţie, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât şi juridice.

* Un număr de 27 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Suma totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna iunie, de 18.850 lei.

* Tot luna trecută, agenţii au acţionat şi în pieţe, în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit, pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare. Au fost legitimate 1.679 de persoane, aplicate 436 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.750 lei, şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal în valoare de 5.370 lei.

* De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor şi depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Astfel, au fost legitimate 1.836 persoane, identificate 88 de persoane fără domiciliu şi aplicate 508 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 104.855 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia şi ordinea în Sectorul 6.