Subscribe to Flux Deutsche Welle Deutsche Welle
Deutsche Welle: DW.DE - România
Actualizat: în urmă cu 20 de minute 47 de sec

Cat de saraca este cu adevarat Moldova dupa 30 de ani de abandon din partea Bucurestiului (Ziare.com)

27 Noiembrie, 2020 - 13:32
Tinuta in saracie in ultimii 30 de ani, deceniile de nepasare si-au lasat adanc amprenta pe regiunea de nord-est a Romaniei, Moldova.

Metabolismul indus al „României profunde“

27 Noiembrie, 2020 - 11:37
Vom fi din nou la mîna „României profunde“. La mîna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem.

„Scepticismul poate să-i transforme în listele acelea negre”

27 Noiembrie, 2020 - 09:55
Un medic anestezist român din așa-numita „prima linie” povestește despre noile provocări ale meseriei în epoca SARS-CoV-2, despre pacienți, boala necunoscută și coronascepticii care le știu pe toate.

Ticăie o bombă cu ceas. Cât va costa căciula? (SpotMedi.ro)

26 Noiembrie, 2020 - 09:31
Nu mai am absolut nicio încredere în relevanța, nu în corectitudinea, subliniez, în relevanța numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus comunicat zilnic de Guvern.

Despre pactul Ludovic Orban – Nicuşor Dan (SpotMedia.ro)

25 Noiembrie, 2020 - 14:02
Dacă aş fi primarul Bucureştilor şi Liviu Dragnea ar fi prim-ministru, iar banii pentru proiectele care ar ajuta bucureştenii ar depinde de pupatul inelului, aş pune mâna pe bani, ca să fac cu ei ceva folositor.

Acasă e un loc periculos sau despre capcana violenței domestice

25 Noiembrie, 2020 - 10:59
Există un cerc vicios al violenței domestice care, doar foarte rar, poate fi interupt din afară și care, adesea, continuă atâta timp cât victima rămâne în viață.

Diagnostic pentru sănătatea României

25 Noiembrie, 2020 - 10:37
Medici care se întâlnesc zi de zi în saloane și cabinete cu virusul corona au povestit pentru Deutsche Welle despre epuizarea spitalelor și a unui sistem reglementat prin legi rămase în urma vremurilor.

PNL, favorit să câștige alegerile. PSD și USR-PLUS luptă pentru locul doi. De această dată, absenteismul nu-i ajută pe social-democrați (SpotMedia.ro)

24 Noiembrie, 2020 - 13:42
În mai puțin de două săptămâni, cel mai încărcat sezon electoral se va închide după o serie de trei scrutine importante desfășurate într-o perioadă de aproximativ un an: alegeri prezidențiale, alegeri locale și generale.

Statul de drept: cum a rămas Predoiu în siajul lui Dragnea

24 Noiembrie, 2020 - 11:45
Sloganul "corupția ucide" a fost abandonat, deși dramele nu s-au terminat. Morala provizorie a ministrului Justiției și pasivitatea lui frenetică nu au fost de ajutor în recuperarea timpului pierdut pe vremea PSD.

SpotMedia: Persoane singure, decedate acasă, infectate cu Covid

23 Noiembrie, 2020 - 17:11
Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, medicul legist Dr. Dan Manu a explicat de ce ar fi extrem de importante autopsiile celor decedați în urma infecției cu Covid.

FNT 30/FNT ALTFEL: Retrospectivă şi bilanţ la ceas aniversar

22 Noiembrie, 2020 - 15:46
Şi FNT împărtăşeşte soarta altor evenimente culturale de vârf, desfăşurându-se doar în format digital. Direcția artistică aparţine în acest an criticilor de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari.

Cinci mituri legate de vaccinul anti-COVID, demontate de un medic si cercetator roman renumit (Ziare.com)

20 Noiembrie, 2020 - 16:12
Odata cu aparitia vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech, au aparut si diverse mituri si teorii ale conspiratiei pe retelele de socializare, pe care unii dintre romanii contra vaccinare aleg sa le adopte.

Vaccinul anti-Covid, nu obligatoriu, ci inevitabil (SpotMedia.ro)

20 Noiembrie, 2020 - 11:04
Discuția despre vaccinarea anti-Covid este firească, este necesară, doar că pare să fi început cu stângul. Chestiunea obligativităţii agită spiritele.

De la carismă la dictatura maselor

20 Noiembrie, 2020 - 10:38
Lumea trebuie ferită de politicienii cu carismă, pe care adulația maselor îi naște și îi ridică la vîrful puterii pentru a deveni apoi dictatori.

De unde i se trage PNL-ului (SpotMedia.ro)

19 Noiembrie, 2020 - 10:17
Situația în care se află acum PNL este una de coșmar pentru orice partid. În plină campanie electorală sunt prinși între creșterea valului al doilea Covid și lebădă neagră de la Piatra Neamț.

SpotMedia: Nu suntem cu toții de vină și tocmai așa oamenii mor

16 Noiembrie, 2020 - 09:33
Vina difuz colectivă a fost unul dintre cele mai perfide instrumente de manipulare și dezumanizare ale dictaturii comuniste.

Piatra Neamț: Simptomele unei sănătăți incendiate

15 Noiembrie, 2020 - 17:56
Corupția, clientelismul intern, afacerile cu sănătatea oamenilor și condițiile improprii performanței medicale sunt doar câteva din motivele pentru care sistemul românesc de sănătate explodează și se prăbușește.

Incendiu la Piatra Neamț: 10 pacienți cu Covid au murit

15 Noiembrie, 2020 - 12:02
Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit, ieri seară la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Toți pacienți fuseseră internați din cauză că se infectaseră cu virusul corona.

Preoții, între credință și negoțul cu sfințenie

13 Noiembrie, 2020 - 11:51
De la începutul pandemiei, mulți dintre slujitorii bisericii au intrat în casele enoriașilor pentru a face sfeștanii sau pentru a-i spovedi și împărtăși mai ales pe bătrîni.

Europa mea: "Am ajuns cu toții bătrâni, adică vulnerabili"

12 Noiembrie, 2020 - 13:07
În pandemie, viitorul a ajuns o fantezie, indiferent cât de tânăr ești, crede scriitoarea Lavinia Braniște. Nu mai contează atât de mult ce vârstă avem. Oricine poate fi trădat de propriul corp.

Pagini