Publicat: 27 Iunie, 2019 - 11:07
Share

Cele două sesiuni de lucru în format aliat din prima zi a reuniunii ministeriale NATO, de la Bruxelles, s-au axat pe postura de descurajare nucleară a Alianţei, respectiv modificările şi implicaţiile pentru organizaţie în ceea ce priveşte evoluţiile referitoare la Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (INF).

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a reiterat importanţa unităţii şi indivizibilităţii aliate, ca premise fundamentale pentru formularea unor răspunsuri coerente în faţa provocărilor actuale.

Ultima serie de consultări, în format cină de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, precum şi a reprezentanţilor Suediei şi Finlandei, s-a axat pe tema impactului dezvoltării tehnologiilor disruptive asupra securităţii colective, precum şi pe aspecte legate de cooperarea NATO-UE în domeniul apărării. În acest context, miniştrii aliaţi au prezentat iniţiative naţionale în domeniul inovaţiei şi au dezbătut provocările generate de acestea la nivelul politicilor NATO.

Ministrul român a subliniat ca investiţiile la nivel naţional, precum şi proiectele colaborative la nivel aliat trebuie să devină un spaţiu important de cooperare între Uniunea Europeană şi NATO.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: