Publicat: 18 August, 2020 - 12:03
Share

Viţa de Vie dezvăluie alături de proiectul Acustic, cu care vor participa duminică 23 august la Sibiu Jazz

Festival, vibraţia primă a întâlnirii cu muzica. Adrian Despot, solistul trupei, consideră că "muzica se naşte din emoţie, dintr-o stare, dintr-o trăire" care întregeşte cunoaşterea tehnică temeinică a muzicianului profesionist.

"Proiectul Acustic presupune reinterpretarea pieselor noastre în alte forme şi haine, unele dintre ele având mare legătură cu jazzul. Avem swing, bossa şi multe momente de improvizaţie în Acustic. Atât timp cât muzica este făcută de profesionişti, în sistemul artă pentru artă, cred că o alăturare între o trupa de rock de calibrul nostru si un festival de jazz este bine venita. Fanii nostri intră în contact cu jazzul şi îşi pot extinde orizontul iar fanii jazzului intră în contact cu muzica rock şi pot experimenta şi alte modalităţi de expresie. Este un win-win pentru toată lumea. Vorbim de muzicieni profesionişti care au la îndemână discursul propriului instrument. Pentru noi este o onoare să cântăm la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu atât mai mult cu cât parte din muzicienii care compun Viţa de Vie sunt la bază nişte prozeliţi ai genului", explică artistul.

Sibiu Jazz Festival îşi continuă tradiţia pe scena muzicală din România cu o inovaţie la nivel de repertoriu şi expresivitate artistică. Pe lângă eleganţa şi ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experienţă artistică cu totul neobişnuită, ci şi o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocaţia universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul Covid 19.

Publicul român este asteptat la sfârşitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 şi 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artişti ai scenei naţionale care ne vor pune sufletul în mişcare prin muzica lor extrem de bogată şi creatoare.

Programul complet poate fi vizionat aici.

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz şi, totodată, un simbol pentru cei care caută elevaţia prin muzică în locurile comune ale sufletului ce aşteaptă să vibreze pe note.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: