Publicat: 8 Octombrie, 2019 - 10:28
Share

Iese la iveală realitatea episodului botezat pompos de mass media ca o„confruntare între clanuri interlope”. Unul dintre „clanuri”, cel din Giurgiu, era compus din muncitori din construcții adunați de prin cîrciumi.

Totul a început sâmbătă seară, când liderul unei grupări din Sectorul 5, Ionuț Mirea, zis Boxerul, din Giurgiu, a fost sunat de Ion Alexandru, zis Alex Barbaro, cel care controlează o altă grupare interlopă din zona Tei-Doamna Ghica. Barbaro i-a reproșat lui Mirea o presupusă legătură cu concubina lui și i-a cerut să își regleze conturile. Așa că și-au dat întâlnire a doua zi, duminică, 29 septembrie, pe teren neutru, în Piața Constituției.

Cei doi nu au venit singuri. Alex Barbaro a venit cu 40 de inși și cu 10 mașini, iar Mirea, cu 5 mașini în care a adunat vreo 10 muncitori de prin cârciumile din Giurgiu Toți erau înarmați cu săbii, bâte, cuțite și țevi de metal. Discuția a degenerat imediat și s-a ajuns la o încăierare generală.

Bărbatul ucis, Ion Ban, zis Doctoru, unul dintre membrii grupării lui Ionuț Mirea, a fost prins de opt membri ai grupării rivale. Acesta era la momentul confruntării într-o avansată stare de ebrietate.

"Agresiunea asupa victimei a debutat cu pulverizarea de către Păun Romeo a unui spray lacrimogen de la o distanţă de aproximativ 1,5 metri după care Ban Ion a fost înconjurat imediat de un număr de 8 membri din grupul advers care i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului, a spatelui şi a membrelor cu bâte, cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un corp dur alungit, cu muchii uşor alungite (posibil sabie - n.r.)", se arată în referatul Parchetului Capitalei.

Cei șase bărbați reținuți în acest dosar au fost arestați preventiv, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului București. Liderul grupării din Tei, Alex Barbaro, nu a fost prins nici până acum,

Tag-uri Geo: