Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 13:11
Share

În cursul zilei de ieri, 9 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 4.168 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

În ultimele 24 de ore, 333 de autovehicule (cu peste 1.000 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 48.642 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 9 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 8.229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 18.000.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.764 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.261 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 260 de acţiuni.

123 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 9 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, poliţiştii au constatat 85 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 155 de permise şi retrase 117 certificate de înmatriculare.

Reamintim că dispozitivul de ordine şi siguranţă publică acţionează pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel.

Apelaţi 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Tag-uri Institutii: