Publicat: 21 August, 2020 - 10:57
Share

Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel:

• Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează ca și unitate suport COVID 19 (dezinfectanți, echipamente de protecție, materiale de curățenie).

• Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea: 2 653 434 lei pentru aparatură medicală (computer tomograf ultrapeformant, EKG, aparat de radiologie, ventilatoare, monitoare, injectomate) și materiale sanitare necesare în pandemia de COVID 19.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Mi-am început mandatul în 2012 prin investiții în sănătate și educație. Îmi închei cel de-al doilea mandat cu investiții în sănătate și în infrastructura mare.”

CJ Ilfov a mai alocat, în trecut, 9 milioane de lei pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID, pentru instituțiile din subordine, dar și pentru medici de familie, medici stomatologi, medici stomatologi și polițiști.

Consiliul Județean Ilfov Ilfov a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte de finanțare pentru spitalele din subordine (Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu”, din Bălăceanca, Spitalul de Ginecologie și Obstetrică Buftea, Spitalul Județean de Urgență ), pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.